Tünde történet

2016\08\14

27.fejezet

Messzi földön, semmi közepén

Csak egy árva rózsa virít magában

Nyáridőben, télvíz idején

Egyes-egyedül e kerek világban

[ezt nem én írtam]

 

Déli illatos szél hozta az ősz nyugtató dalát. Csendesen susogott a tarka fák között, fel kavarva egy-egy levél kupacot. Ősszel a Bakacsin felölti a vörös ezernyi színét.  A madarak eleven fütyülnek a fákon, ki tudja miről beszélnek? Ki tudja, miért múlik el mi szép? Ki tudja miért kell hogy a vizet felzavarja holmi kavicsot? Ám a víztükör, egyszer megnyugszik. De mégis, ott marad a kavics a fenéken, mi nem oda való. Az nem a tó része, soha nem is lesz. De a tó nem feledi hogy ki dobta belé a kavicsot.

Ki tudja miért nyugszik le Nap és miért jön fel a Hold? Ki tudja, hogy egyszer miért hullanak a csillagok?

Ki tudja, ki az ki ott, fehér köpenyben bús éneket dalol ilyen szép őszi napon?

[ a dal a fejezet elején meghallgatható]

Messzi földön, semmi közepén

Csak egy árva rózsa virít magában

Nyáridőben, télvíz idején

Egyes-egyedül e kerek világban

Bús magányban nyíló rózsaszál

Párja nélkül mindig egymagában áll

Árva lelkem, mint az a virág

Álmában még odasimul tehozzád

Szomorú szívemnek fáj a szerelem

Elhamvadt a tűz, de én megégtem

Bűvöletet játsztál szívemmel

Ó, én bolond hogy hihettem el?

Szomorú szívemben búsul a világ

Pokol lett az édes Mennyország

Szememen a könnycsepp kicsordul

Rózsaszálra eső cseppje hull

A női alak hangja vékonyul, keze remeg, amint egy fa törzséhez ér.

Bűvöletet játsztál szívemmel

Ó, én bolond hogy hihettem el?

Szomorú szívemben búsul a világ

Pokol lett az édes Mennyország - a nő lerogy a friss hó szőnyegére, leborul az illatos földre. Csendesen öntözi a földet könnyével, csendesen, magányosan.

Északi hűvös szél sodor egy síró dalt. Vadul cikázik a vörös levelek között, nem is tudja kinek szól.

***

Kop-kop. Semmi válasz. Kop-kop. Nyílik az ispotály ajtaja, ezzel a nyílás bekúszik a hajnali fény. Egy fiú áll az ajtó egyik oldalán, egy nő a másikon.

- A húgod, Míriel már elment? - kérdezi a fiú.

- El - válaszol szűkszavúan a nő.

- Mikor? A határra?

- A nap első fényénél. Oda ment, ahova összetört szíve viszi. A szív melybe te döfted a tőrt, és forgattad meg - a nő közelebb lép - Nem tudod kivel kezdtél játékba. Nem tudod kit szerettél, nem tudod mit tettél - sziszegi egy fának nyomva a fiút a torkánál fogva. Senki nem hallja őket. Északnak szelébe veszik bele a hangjuk.

- Nem tudod hogy neki mennyit jelentesz. Nem tudod,hogy miért tette azt amit tett. Nem tudod, hogy mit érezz - folytatta, kezét még mindig a tünde torkán tartva. - Nem tudod szavaidnak súlyát. Nem tudsz te semmit róla! - A szél feltámadt, mintha egy éneket hozott volna, bús bánatos dalt, szerelemről, fájdalomról, csalódásról.

- Hallod ezt erdőnek hercege? Hallod-e az ő szavát. Nem sír. Csupán könnyezik. Meg könnyez minden veled eltöltött órát! Összetörted melyről azt hitted törhetetlen. Összetörted, de nem hajolt meg. Légy okos, fajtádhoz méltó. Meg ne lássalak a közelében, különbem az ígéret tett lesz és nem üres szó - éles sivítás hatol a levegőbe. A nő megremeg, hirtelen Észak felé kapja fejét. Zöld szeme megvillan, és elengedi a fiút.

***

- Minden mulandó, még az eldák erdejében is - A fehér ló engedelmesen nyomta bele homlokát a hideg kézbe.

- Múlik, és van hogy nyomot hagyd maga után, van hogy nem. Van hogy a nyom maradandó, és van hogy elfújja a szél - a fehér köpenyes hangja kissé remegett. Az őszi avar kavarogni kezdett körülötte. Egészen magas toronyba forgott, akár az örvény.

A levél forgatagból egy alak vállt ki. Szeme vörös, köpenye fekete. Lépett egyet, lépése nyomán a föld fekete és halott lett.

- Mi a baj Tinwerín?- guggolt le a térdeplő lányhoz.

- Tűnj innen - sziszegte Míriel.

- Ugyan már, nem kell elhessegetni egy régi ismerőst. Mi a baj gyermekem, tán bántott valaki? Talán az a szőke tünde - egyik ujjával felemelte a lány állát. Míriel nem látott arcot, csak két vörösen izzó szempárt.

- Tűnj innen - remegte újra.

- Segíthetek. ha úgy kívánod. Vagy tán félsz tőlem? - hangja nyájas volt.

- Nem kérek a segítségedből. Tűnj innen! - mondta újra, határozottabban a lány.

- Megszabadítalak minden kíntól és bánattól gyermekem...- az árnyék kezében egy tőr kezdett körvonalazódni. Arnir élesen nyihogott föl, de gazdája nem hallotta, nem látta. A lány és a vörös szempár gazdáját sötét fergeteg vette körbe.

- Azt mondtam tűnj innen! - üvöltötte a lány. Alakja felfénylett, szeme fehéren villant. Az árnyék egy fának repült, romlásba taszítva azt.

- Alakod eltűnik. Emléked eltűnik. Lényed eltűnik. Nem félek tőled! Senki vagy, felettem nincs hatalmad! - hangja betöltötte az erdőt. Alakja más lett, mintha megnőtt volna. Körülötte hol eddig feketeség volt ott most kivirultak a fák.

- Tűnj innen! - megragadta az árny torkát, és összezárta ujjait a nyaka körül. Az árny élesen sivítva tűnt el, vált köddé.

***

- Köszönöm szépen Uram, akkor ahogy megbeszéltük - rázott kezet Míriel az egyik legfontosabb kereskedővel. Az ajtón azonban zörgettek. A parancsok válasza nélkül tárult ki az ajtó, és mutatta a jövevényt. Szürke köpenye foltokban vizes volt, szőke tincsein is látszott,hogy oda kint őszi vihar vette kezdetét.

- Parancsnok - biccentett.

- Érkezése váratlan Uram. Ne haragudjon vendégem van - Míriel hangja nem tükrözött semmi érzelmet, közömbös volt.

- Úrnőm én úgy is menni készültem - hajolt meg a kereskedő - Csupán arra kérem ne felejtse el a levelet - állt meg az ajtóban.

- Nem feledem Lernen, jó utat kívánok - bólintott kedvesen mosolyogva meleg hangon a lány.

- Eru áldja önt - fejet hajtott, és elsietett.

- Segíthetek valamiben? - fordult a látogatójához.

- Az ész a szív, két külön játékot űz...

- Aha, és akkor te a minap az ész játékát játszottad Uram? - csukta be az ajtót a lány.

- Ne Uramozz kérlek...

- Mit kérsz? Tán nem vagy rangban felettem álló? És azokat általában uramozzni szokták - oda sétált íróasztalához, pergament és tollat ragadott.

- Míriel, sajnálom. El sem tudod hinni milyen volt látni amint az akit szeretsz ájultan fekszik...

- El sem tudod képzelni milyen volt azt látni, hogy akit szeretsz az kifordul önmagából Uram - Belemártotta a lúdtollat a tintába, és elkezdte írni a levelet. Fel sem nézve a hercegre.

- Mardosott a bűntudat, mi lett volna ha nem ébredsz fel? Nem bírnám ki nélküled meleth-nín. Kérlek bocsáss meg, én...

- Meleth-nín? - kérdezett vissza tettet ámulattal Míriel,most már felnézve a papírból - Akibe én beleszerettem az sose tette volna ezt velem - felállt, és felhúzta inge ujját egészen a könyökéig. Az enyhén napsütötte csukón kék-zöld foltok díszelegtek. - Sosem kértem azt, hogy kivételezz velem. Sosem kértem a segítséged. De azt erősen kétlem, hogy mondjuk Galworral is ezt csináltad volna amikor parancsot szegett.

- Kérlek, Míriel...

- Ne kérj te semmit. Ez nem olyan egyszerű, hogy megbántasz valakit mind testileg mind lelkileg, aztán úgy gondolod hogy csak egy bocsánat kéréssel el van intézve?!Nem herceg, nem. Most én kérnék valamit - az ajtóhoz sétált, és megragadta a kilincset.

- Menj el - nyitotta ki.

- De...

- Menj el! - mondta most már határozottabban. A fiú kifele lépdelt, de az ajtóban vissza fordult.

- Meg tudsz bocsájtani? - kérdezte lesütött szemmel.

- Hagyj egyedül Legolas - suttogta remegő hangon Míriel és becsukta az ajtót.

2016\08\14

26.fejezet

Egy küldetés, egy cél, egy vég

Mikor volt az, mikor még jó volt minden rég?

Szavai akár a hideg jég szúrása

Vörös a keze szorítása

 

- Mégis hogyan akarsz rajtuk ütni? - kérdezte suttogva Bernir. Alkonyodott. Már mind a négyen a bokrokból lesték a pók fészket.

- Itt jöttök ti a képbe - fordult társai felé a lány. Levette válláról az úttáskát és kiterítette a tartalmát.

- Ezeket elhelyezitek a tábor pontjain. Lehetőleg a fészkekhez többet. Én is segítek, de amint végeztetek itt találkozunk - magyarázta Míriel. Majd mindenkinek a kezébe nyomott egy egy zsákot. A sajátjából egy keveset kiszórt a fűre, és elé száraz füvet rakott. A többiek elindultak a megbeszéltek alapján. Szerencsésen tértek vissza, és csak Míriel jelére vártak.

A száraz fű a tábor szélén volt, így ott kellet meggyújtani.

- Menjetek minél messzebbre

- Nem hagyunk itt! - ellenkezett Ithil

- Parancsolom hogy térjetek vissza a táborba - utasította a türelmét vesztett lány.

- De... - vetett ellent Ithil, ám Baran maga után húzta. Miután megbizonyosodott róla, hogy barátai tisztes távolságon belül vannak, elindult a száraz fű felé. Letérdelt, és két kővel kezdett szikrákat pattogtatni. Már majdnem felgyulladt a fű, amikor orokok figyelmeztető kiáltása hasított az esti levegőbe.

A szikra felpattant, megnyújtva a füvet. Ám ezzel egy időben nyilak is repültek a lány felé. Míriel futni kezdett, be a sűrűbe. Ám még mielőtt elérte volna a biztonságot nyújtó bokrokat, a zsákokban lévő alkohollal átitatott tűzgomba por, felrobbant. Ezzel magasba repítve a tábort, a pókokat és az orkokat. Mírielt hátba vágta a robbanás ereje, és ájultan, kisebb vérző sebekkel terült el a földön.

***

A saját ágyában ébredt, a függönyök mögött nappali világ derengett. Kinyitotta a szemét. Emlékek sora rohanta meg a gondolatait: a parancs, a pókok, a robbanás.

Felült az ágyon, és kezeibe temette arcát. Nem tudta, hogy Legolas fülébe jutott-e már az eset.

Nyomós indokaim voltak, hogy megtegyem gondolta. Ezt ő is pontosan tudja.

Úgy döntött felkeresi Estelt, feje még mindig kissé hasogatott. De meglepve tapasztalta, hogy hátában és derekában elenyésző a fájdalom.

Magára terítette köpenyét, és elindult a palota ispotálya felé. Ám a folyosón olyas valaki ütközött, akibe talán jobb lett volna ha nem...

- Épp hozzád indultam - Szólalt meg elsőnek a herceg - Örömmel látom hogy jól vagy - Hangja más volt, hideg és érzéketlen.

- Köszönöm, valóban jól vagyok

- Mégis hogy gondoltad? - fordult a lány felé

- Nyomós okom volt rá

- Az ok talán nagyobb volt feljebb valód parancsánál - közelebb lépet Mírielhez. - Arra nincs mentség ha parancsot szegsz - megragadta a karját és a falnak nyomta - El sem tudod képzelni mit tettél. Nem csak a saját életedet, hanem az embereidét is veszélybe sodortad. Bele gondoltál mi lett volna ha nem sikerül? - továbbra is az aranyhajú feje mellett tartott a falnak nyomva a lány alkarját.

- Ha azok ott kikelnek, akkor elözönlik az erdőt. Hát nem érted?

- A parancsom nélkül tetted. Hogy vetted a bátorságot? - Dühös volt, dühös volt mert könnyen meghalhatott volna az akit szeret. Ujjai már szinte körbeérték Míriel csuklóját.

- Legolas értsd meg azok az ősz derekára már javában...

- Még feleselsz is. Kezdem megbánni, hogy téged látlak észak parancsnokaként. Még egy ilyen, és... - elharapta a mondat végét.

- Ne játssz a tűzzel parancsnok, mert lehet hogy megéget - sziszegte, majd elengedte a lány karját, és beleveszett a folyosó félhomályába.

Míriel könnyes szemmel csúszott le a fal mentén. Nem sírt, már nem. Úgy érezte már nem tud. Legolas ujjainak nyomai még mindig ott derengtek pirosan a csuklója körül.

- Mit tettem -suttogta szipogva.

***

Miután nagyjából sikerült összeszednie magát, meglátogatta Estelt.

- Látom jól vagy - ölelte meg nővére.

- Igen remekül, hány napig voltam eszméletlen?

- Csupán egy, de a sebed nem vészesek - tekintete akaratlanul is a húga csuklójára csúszott.

- Ott mi történt, ez még nem volt ott amikor reggel nálad jártam.

- Semmi - húzta rá gyorsan az inge ujját. - Beütöttem.

- Pont egy tenyérbe? Ki tette? - kapta fel a csuklót a sötét hajú. Zöld szeme megvillant.

- Senki, mondom,hogy bevertem - bizonygatta a húga. Estel a szemébe nézett,mintha csak ki akarna olvasni belőle valamit.

- Te sírtál? - száját résnyire tátotta.

- Nem - tagadta Míriel

- Dehogyisnem. Mi történt? - ültette le az ágyra az aranyhajút.

- Semmi Estel - rázta meg a fejét a lány - Viszont ott az őrségnél, megint láttam a vörös szemeket - váltott témát. - Estel megmerevedett, és lesütötte a szemét.

- Mit tudsz? - kérdezte a húga.

- Kevesebbet mint te. Ne válts témát. Legolas volt? - vette fel újra a beszélgetés fonalát a nő

- Nem - vágta rá gyorsan a fiatalabbik. Talán ezzel vált nővére számára világossá, hogy igen a herceg volt.

- Aham. Mond fáj valamid? - kérdezte újra.

- Egy kicsit a fejem, de nem vészes

- Mikor térsz vissza a határra?

- Amilyen hamar csak lehet. Nem akarok itt lenni.

***

Nővérétől kilépve, a palota belső kertje felé vette útját. Olyan régen járt már ott, most volt ideje. Beért a kert közepén lévő tóhoz, ott leült egy kis kőpadra, és csak nézte a nyugodtan fodrozódó vizet.

Nekem miért nem lehet egyszer ilyen nyugodt az életem? - bedobott egy kis kavicsot a vízbe.

Hát sosem fogy el a kavics ami zavarja a vizet? Most már csak egy a kérdés, ki szólt Legolasnak egyáltalán hogy miért nem voltam délben a palotában. Attól hogy még ájultan segítségre szorultam, annak több oka is lehetett. Mondjuk ork támadás az út szélén. Hogy Ithil és a többiek nem mondtak semmit abban biztos vagyok, de akkor ki volt? - újabb kavicsot dobott a kis tóba.

- MI az parancsok, talán túl hideg van Északon? - Gúnyos hangon beszélt Míriel háta mögött. A lány megfordult, és ekkor látta meg az önelégült vigyort Galwor fején.

- Te... - állt fel lassan Míriel.

- Tudod Ellon remek kis informátor tudd lenni... - ecsetelte még mindig vigyorral az arcán.

- Hogy merted... - kezdett bele fojtott hangon az aranyhajú.

- Ó nyugalom kicsi lány. Már elégszer tettél nekem keresztbe ahhoz, hogy viszonozzam. De még így is te vezetsz kettő egyre - morogta tettet dühvel.

- Ezt még nagyon megbánod! - Sziszegte fojtott hangon Míriel.

- Hiszen az igazság fáj, ember nem parancsolhat a tündéknek. Nem helyes - ingatta a fejét a férfi.

- Csupán azért vagy ilyen arrogáns mert nem te ülsz a székbe

- Meglehet, de vajon ki miatt nem? Amióta ide jöttél, minden tervem romba dőlt, először a testőrség, aztán meg a parancsokság. Most az egyszer igazságot tettem. Vagy tán azt hitted, Legolas veled másképp fog viselkedni, mert hogy is fogalmazzak, felettébb közel kerültetek egymáshoz - Még mindig a fának dőlve méregette a lányt - És ha ez a király fülébe jut...haj.. - merengett el.

Erura...Honnan tudja?!

- Nem tudsz te semmit.

- Lehet, hogy semmit sem. De mégis többet nálad

- Mégis mit akarsz?

- Mondj le a posztodról, és hagyd el a palotát - sorolta a feltételeket merő egyszerűséggel.

- Csak utánad

- Nekem így is jó - vonta meg a vállát a férfi - Ebben az esetben, azt hiszem megyek is - ellökte magát a fától.

- Szerinted, egy közkatona szava mennyit ér, egy parancsokéval ,és egy hercegével szemben? - Galwor pimaszul elvigyorodott.

- Oh, szóval mégis csak igaz. Honnan tudod,hogy nem hinne nekem a király? Mennyit ér egy tünde szava egy koszos szajha emberével szemben? - Míriel szeme szikrákat szórt, próbálta türtőztetni magát, de nem ment. Egy gyors mozdulattal megragadta a férfi karját, átdobta a válla fölött egyenesen a tóba.

- Jól gondold meg mivel vádolod a herceget. Ne játssz a tűzzel, mert lehet hogy megéget - Sarkon fordult, és elsétált.

~~~

Halihó! :)

Most, amíg tart a nyár megpróbáltam kissé belehúzni! Viszont mikor jön a suli :( hajj..nem ígérek semmit! :(

De hol van még az! :D

Remélem tetszett ez a fejezet is. Köszönöm, hogy elolvastad, visszavárlak melon!

~Laeriel~

 

2016\08\14

25.fejezet

Közzétett 2027 Words

 

         Igen és nem, vele és nélküle

         Nem és nem, elveszve és megtörve

         Új rang, több tisztelet, több súlyosabb tett

         Régi, makacs fej, régi rossz emlék mely most új erőt vett                      

 

 

Az alkony fénye sejtelmesen vetült a Bakacsin fáira. Egy kis csoportot világított meg, úgy tetszett valami nagy esemény folyik.

- Hatalmamnál, és rangomnál fogva, mostantól férj és feleség vagytok. Eru segítsen eskütök megtartásában - mondta ki a végszót Legolas. Baran magéhoz vonta menyasszonyát, és esküjüket egy csókkal pecsételték.

Talán ez volt az első "esküvő" amit Míriel valaha is látott. Nem is nevezném esküvőnek hiszen se násznép, sem pedig nagy ünneplés nem övezte. Csak hatan voltak jelen egy szerény házasságkötésen.

Sajnos viszont ez sem tartott tovább a Hold delelőjénél. Mindannyiuknak holnap a határon kezdődik a nap. Legelőször az ifjú pár állt tovább, csupán a többiek maradtak pakolni. A székeket, és az asztalt abba az alagútba tették amit Legolas talált. A díszeket pedig egy fa ládába a pincébe.

- Figyelj csak Bernir - szólította meg Míriel a nyomolvasót, letéve kezéből a széket.

- Mond - a fiú felé fordította a fejét.

- Ha csak egy rossz szót is hallok Esteltől - kezdett bele a lány - Amiből most kettő van, abból akkor már csak egy lesz. Vagy annyi se - vigyorgott gonoszul - Csak - közelebb lépet - Egy -újabb lépés - rossz - még közelebb ment - szó - már csak centik voltak közöttük. Míriel nyomatékosítóként egy gyors mozdulattal kettejük közé dobta tőrét, mely remegve állt bele a földbe.

- Megjegyezted? - veregette meg a vállát az aranyhajú. Bernir teljesen elhűlt a beszélgetés alatt, meredten bámult előre. Szótlanul bólintott.

- Helyes válasz - mosolyodott el kissé ijesztően a lány, majd kiment a következő székért.

Legolas a díszeket szedte le fákról, Estel pedig az asztalról pakolta el a tányérokat.

- Legolas, tudnál segíteni - kérte Estel és a fiú kezébe nyomott egy viszonylag nehezebb üveg tálat. - Abba ládába be tennéd kérlek, de ne törd össze - mutatott a nem sokkal arrébb fekvő mogyoró színű fa ládára. Ő maga pedig a poharakkal igyekezett szintén arra.

- Kérhetek tőled még valamit? - fordult újra a szőkéhez a nő.

- Persze, mond csak - A tál is a helyére került, sértetlenül.

- Vigyázz rá, mindennél jobban. Ő nem olyan mint a többiek. Egyvalamit véss az eszedbe - Legolas oldalára sétált, úgy folytatta - Ha bármi rosszat hallok, vagy ne adja Eru látok. Akkor hidd el nem fog érdekelni, hogy herceg vagy e vagy sem - az utolsó szavakat már suttogta, de a szőke így is tisztán hallotta.

- Tartsd észben - ismételte a nő - És nem lesz gond - veregette meg a vállát, majd vissza indult az asztalhoz.

***

- Olyan furcsa vagy, valami baj van? - Legolas Míriel felé fordította a fejét. Már késő éjszaka volt, de ők ketten még mindig a tó partján feküdtek. A vízesés most halkan omlott alá, nyugtató dallamokat duruzsolva. A tücskök halkan ciripeltek, a fák lombjai susogtak a szélben. Kellemes nyári este volt, a Hold vékony sarlója fényesen ragyogott a tiszta égen.

- Nem, nincs semmi - válaszolt kissé zavartan a lány, és ő is a fiu felé fordult - Csak elgondolkodtam.

- Mi jár a fejedben meleth-nín? - hangzott az újabb kérdés a szőkétől, és átkarolta kedvesét. Míriel előszeretettel fúrta be magát az erős karokba, és hajtotta fejét a herceg mellkasára.

- Most, hogy Északra megyek, hogy fogunk találkozni?

- Emiatt ne aggódj. Bár milyen furcsa lesz, megszoktam,hogy mellettem vagy - Legolas ujjai végigjártak az aranybarna hajzuhatagon, és kezeit a lány dereka köré kulcsolta.

- Ugye holnap te is velem tartasz?

- Igen, de csak amíg bemutatlak aztán sajnos mennem kell - Egy hullócsillag süvített el a Hold előtt, és a Végzet sarlójánál tűnt tova.

- Az milyen csillagkép? - mutatott a Végzet jele felé Míriel.

- A Végzet Sarlója, a valák jele. Varda teremtette, ezzel tulajdonképpen megjósolva Morgoth végzetét. De látod, ott hiányzik a hegye - mutatott ujjával a csillagkép vége felé.

Tinwerín. A Sarló hegye. Erura...

***

A reggel gyorsan jött, talán túl gyorsan is. Míriel gyorsan kelt, de úgy tetszett a kő hídnál mégis rá várnak. Egy helyett négy lovas állt a fák árnyékában. Míriel füttyentett, és futtában ugrott fel Arnirra.

- Hát ti? kérdezte amikor a lovasokhoz ért.

- Áthelyeztek! - mosolygott Ithil.

- Ez remek, huh már féltem,hogy egyedül leszek - lélegzett fel a lány.

- Ki az aki nem késik? - tette fel a kérdést Legolas - Nos kedves, késésben vagyunk - ügetésben elindította Berengurt Észak felé.

- Az öt perc ragadós - forgatta a szemét az aranyhajú, és mindnyájan bevesztek a fák közé

Igaz nyár volt, de Északon az idő inkább a tavaszéra hasonlított. Hűvös szelek daloltak a fenyők között egy régi mesét. Melyet már minden elő tünde és ember elfeledett. Mese, vagy inkább igaz történet? Suttogják ezt is azt is. Csupán egy valaki tudná megmondani mi történt azon az éjen Északnak távoli hűvös telén. Csak egyvalaki...

Az északi őrök is tizenöten voltak, de csapatukba több volt a hírvivő mint a keletin. A falu nagyjából újjá épült, de a raktárak még mindig üresen álltak. És ugye bár a nyár sem tart örökké. A levelek sárgulnak, az erdő felölti magára őszi palástját. Majd leveti azt, a téli fehér prémes bundáért.

Így Míriel az első hetekben főleg a raktárak feltöltésére koncentrált. Újra osztotta a csapatokat, és hívivőt küldött Tóvárosba hogy a parancsnokságot ő vette át. Megerősítette az utak védelmét, és megduplázta a nyomolvasók számát a csapatban. Minden héten írt jelentést a királynak az állapotokról. És Suhatag királyával is rendszeresen értekezett az élelem szállításról. Új szövetségeseket talált, és mire a nyár vége eljött a raktárak félig megteltek.

Ám volt valami, ami beárnyékolta sikerét. Legolas. Pontosabban a hiánya. Észak és Kelet távol van. A kimenőiket is úgy kapták,hogy nem találkozhattak. Csupán egy-egy lopott csók az éj leple alatt, semmi több.

Míriel épp a raktárókat leltározta Ithillel karöltve, amikor az őrszemek jeleztek. Két kürt szó. Pókok.

Míriel kezéből kiesett a toll és a pergamen. Futás közben kapott tőréhez. Ő, és még pár tünde sorfalat állva várt. Míriel jelt adott az íjjászoknak. Feszült csend ülte meg a fákat. A lány némán és feszülten meredt a sűrűre, ugrásra kész volt.

Egy reccsenés.

Fekete hatalmas pókok rohanták le őket. Az aranyhajú jelt adott.Tünde nyílvesszők szelték át süvítve a levegőt.

A földön javában folyt a harc, mikor úgy nyerésre állnak. A földet mindenhol a pókok zöld nyálka szerű vére borította.

Míriel éppen egy nősténynek a fejéből húzta ki a tőrét, amikor látta, hogy Berni sarokba szorult, és a lába vérben úszik. Leugrott a pókrol, és futva indult barátja támadója felé. A szörny hallotta közeledését, hirtelen fordult meg a lány felé. Kitárta száját, és a méreg fullánkját egyenesen Míriel felé szegezte. Szúrni készült.

Ám a lány futtában a pók előtt hátra vágta magát. És a méreg fullánk nem talált. Míriel végig csúszott az állat alatt. Tőrét belevájva a hasába, és így végig szakítva azt. Mikor kiért a pók árnyékából érezte a föld remegésében,hogy az ocsmányság kimúltan huppan a talajon.

Viszont a szürke prémes köpenyét, most undorító zöld váladék borította, és nem vonta kétségbe azt sem,hogy a hajában és fenyő-zöld úti kabátján is van egy jó adag.

Felállt, és meglepve látta hogy ez volt az utolsó pók. Illetve azt, hogy nem egy barátja közeledik felé. Ám ő Bernirhez fordult.

- Jól vagy? - kérdezte, és sebet kezdte vizsgálni. Majd kezét nyújtotta a nyomolvasónak.

- Köszönöm - bólintott hálásan a fiú, és Míriel segítségével talpra állt. Eközben ért oda Baran, aki átvette öccsét.

- Ez már a héten a negyedig támadás Úrnőm - lépett oda mellé Ellon, aki viszonylag újnak számított a csapatban.

- Nem meg mondtam, hogy ne Úrnőzz? - mosolyodott el kedvesen Míriel. Szerették az őrségben, gyorsan elfogadták. Sosem élt vissza a rangjával, és úgy érezte ő is egy emberei közül. Mindenkire barátként, bajtársként tekintett,

- Elnézést Úrn...vagyis Míriel - helyesbített dadogva a fiú.

- Szóval a negyedik. A nyomolvasók visszatértek már? - vette fel újra a téma fonalát a parancsok.

- Még nem parancsnok, de amint visszajönnek értesítem

- Mit mondtam Ellon?

- Elnézést Míriel Úr... Szóval Míriel

- Majd megszokod - veregette vállba kedvesen a fiatalt. Tovább állt, a raktárak felé. Felvette az elejtett papírt és tollat. Majd gyorsan befejezte a munkát, és visszatért szobájába.

A levelet egyből hollóval küldte a királynak. Ám még le sem ült, de már zörgettek az ajtaján.

- Lehet - szólt kicsit hangosabban. Majd felállt, úgy várta a látogatót.

- Míriel, a csapat visszatért - tárta ki az ajtot Ellon.

- Küld be Barant - hagyat jóvá Míriel. Már vagy négy napja elküldött egy kisebb csapatott a Kiszárad hangás irányába.

- Míriel, félek rossz híreket hozok - Csukta be maga mögött az ajtót a fiú.

- Ülj le - kínálta az íróasztal másik oldalán lévő székkel. Ő maga vele szembe foglalt helyet, az asztal másik oldalán.

- Úgy van ahogy gondoltad - folytatta Baran - A pókoknak a hegy lábánál van egy fészkük. Amit egy pár ork is őriz.

- Ebben az esetben, nincs vesztegetni való időnk - A papírok alatt kutatni kezdte az erdő térképét. Majd a hírhozó felé fordította.

- Pontosan hol?

- Itt - bökött a hegynek az erdővel szemben álló tövébe.

- Mennyien vannak?

- Pók tojásból százötvenet, pókokból húszat, és orkokból huszonötöt számoltunk - összegezte a fiú.

- Ha délután elindulunk, alkonyatra odaérünk? - a beszélgetést, egy újabb kopogás zavarta meg.

- Parancsok, holló érkezett a palotából - mondta a túl oldalon álló. Míriel szó nélkül állt fel és elvette a levelet.

- Észak parancsnokának, Lainor és Laeriel lányának Mírielnek. Kérésedet megtagadom. Ezen kívül parancsolom, hogy haladéktalanul térj vissza a palotába, még ma délig.

Zöldlombfi Legolas - olvasta fel az üzenetet.

- Szóval az engedély megtagadva - összegezte Baran. Míriel dühösen csapta oda az asztalhoz a papírost.

- Nem - mondta határozottan - Nem fogom süllyesztőbe dobni a tervem. És nem fogom hagyni,hogy azok az ocsmányságok kikeljenek.

- De hát a herceged parancsa...

- Negyed óra múlva indulunk, hívd Ithilt és ha Bernir jól van akkor őt is - adta ki a parancsot.

- Míriel tisztában vagy vele hogy most mit csinálsz? - állt fel Baran.

- Tökéletesen - szólt most már nyugodt hangon a lány - Tedd amit mondtam - emelte fel a hangját.

- Óhajod szerint - biccentett a fiu, és morogva elhagyta a szobát. Míriel először átöltözött, majd a szekrény aljába nyúlt. Három kis zacskót emelt ki belőle, és rakta az úti táskájába. Egyik oldalára kardját kötötte, másikra tőrét. Belenézet a tükörbe.

- Ne tedd - kiáltott egy hang a fejében

- Ha nem teszed mind meghalnak - Újabb hang üvöltött.

- Ne tedd, nem lehet

- Tedd meg! Végignéznéd hát a barátaid haláltusáját?

- Ne tedd - Míriel nagyot pislogott. A tükör örvényleni kezdett. Fekete lett, benne két vörös szempár.

- Tedd meg Tinwerín.. Sorsod lánca elszakad majd - sziszegte a hideg hang.

- Nem félek tőled - válaszolt nyugodtan a lány, és farkas szemet nézett a feketeséggel.

- Dehogy nem - egy feketén derengő kéz nyúlt ki a tükörből - Félsz tőlem, félsz a sötéttől,félsz az árnyaktól. Félsz a Végzettől - a lány köré kúszott a köd

- Neked itt nincs szavad! - üvöltötte Míriel és betörte a tükröt. Az árny eltűnt. Ott volt térdre rogyva, a szilánkok között. Keze vérzett, az ő vére csöpögött a szilánkokra. Vörösbe borítva azokat. Míriel vére közé, könnyek is vegyültek. Valóban félt. Félt. Félt a Végzettől. Bolond az ki nem fél semmitől - gondolta. Megtörölte arcát, és bekötözte kezét. Rá barna bőrkesztyűt húzott, és kilépet a szobából.

- Jól meggondoltad ezt? - kérdezte a lova mellett álldogáló Ithil.

- Igen - bólintott Míriel, és füttyszavára Arnir jött elő.

- Még vissza fordulhatsz - szegődött mellé Bernir.

- Nem fogok. Nektek nem kell jönni. Ha nem akartok, ne gyertek.

- Veled tartunk. Sötétbe és fénybe, Mordorba és Lórienbe. Veled vagyunk - tette a vállára a kezét Baran.

- Köszönöm - mondta hálásan Míriel. Vágtára sarkalta Arnirt és elindultak a Kiszáradt hangás irányába.

~~~

Sziasztok! Itt az új fejezet! Remélem mindenki kibírta a várakozást! :)Az elkövetkezendőkre nem ígérek semmi biztosat. Itt is nagyon de nagyon meg szeretném köszönni a több min 1K megtekintést! ^^Elképesztőek vagytok gyerekek! Köszönöm, maga Eru sem kívánhatna nálatok jobb olvasókat!

~Laeriel~

 

2016\08\14

24.fejezet

Kedves Olvasóm! Igen te! Te ki ott ülsz telefonodat fogdosón. Most fiatal vagy, élettel teli, de mi lesz ha ez majd mind megszűnik? Még több elvont gondolat - morgod és több jobb történet hívogat. Nem kedves, itt most nem fogom neked adni azt aki mindent tud, és mindent elless. Csupán arra szeretnék rávilágítani, hogy nem minden az aminek látszik.

Most elmondhatnám neked, mi történt az északi határon. Mi lett amikor Legolas döntött a bizonyos tanácson? Elmondhatnám, és el is fogom! Figyelj jól mert sok itt a kusza tény s meglepő dolog!

Északon süvít a szél, nyár kopogtat az ajtón

Keleten tombol a vihar, nyár virágzik folytatón

Nyugaton csendes szellő fúj

S a nyár őszbe hajlik, melege elmul

Délen suttog kusza szavakat ősznek hírnöke az illatos szél

Délen ásztatja majd a földet a fagy és a vér

A hónapok sem múltak el nyomtalanul a Bakacsinban. A nyár kellemes meleget és gyümölcsöt hozott. Ám északon még mindig nem volt senki ki parancsoljon. A határok parancsnokai, egy utolsó ülést ülték. Ez volt az ahol el kellett dőlnie annak mi van s mi lesz.

- És te Legolas, te kit látnál szívesen északon a parancsnoki székbe? - fordult kérdő pillantással fiához a király. Már minden határőr letette voksát. Csupán Legolas volt az aki vonakodott meghozni a döntést.

- Őszintén, Mírielt - mondta hosszas hallgatás után a herceg.

- Az embert? - hűlt el a nyugati határőrség vezetője.

- Végülis, nem rossz gondolat - adott igazat Legolasnak Tunnir parancsnok. - Királyom, az utóbbi hónapokban Míriel kisasszony igazán jól teljesít mind katonailag, mind mint informátor és hírvivő.

- Ráadásul az apja kereskedő volt, így bizonyára van pár tapasztalata ilyen téren. Ész érvek alapján ítél és gondolkodik. Emlékszel még a viharra tavasszal? Ő akkor is mondta, hogy ne üssünk rajta az orkokon, és lehet hogy ha rá hallgatok nem teszem ki veszélynek se őt se magam - érvelt a herceg.

- Királyom ezt nem gondolhatja komolyan! - Állt fel helyéről Saelon a nyugati határvidék vezetője - Alig van két éve,hogy itt van. Mit érthetne a parancsnoksághoz?Ezzel a hozzá állással már a legelső konyha lányt is beültethetnénk a parancsoki székbe. Én még mindig Galwor mellett vagyok Uram. Már vagy ötszáz éve hogy remek katonád.

- Saelon parancsnok. Amikor Galwor, még az én őrségemben szolgált, nem egyszer tagadott meg parancsot. Ezt te is pontosan tudod Thranduil - fordította Tunnir a fejét a király felé. - Míriel viszont, csak abban a pár hétben, amikor nálam volt mint hírvivő egyszer sem tagadott meg semmit. Sőt, voltak olyan dolgok amikben jobb belátásra tudott téríteni. Volt szerencsére a parancsokságba is belekóstolni amíg én távol voltam egy pár napig. És remeknek bizonyult

- Apám, azt sem szabad elfelejteni hogy Lórienben tanulta ki a harc mesterségét. Hiszem hogy harcmodora jobb mint a miénk. Hiszen te magad mondtad,hogy terveid vannak vele.

- Valóban - helyeselt Thranduil - Celebronnal is rendszeresen értekeztünk a fejlődésről a harc terén. Amióta itt van, nem tagadom sokat tett az erdőért - a király gondolataiba merült. Hezitált. Hosszas nyomasztó csend ült a teremre, és nem akart elmúlni. Mindenki feszülten várta az Úr döntését, hiszen már jó pár hete nem született meg a válasz erre a kérdésre.

- Legyen hát. Az Északi határőrség új parancsnoka Lainor és Laeriel lánya Míriel - mondta ki végül a döntést.

- Csak aztán nehogy döntésed legyen az mely vesztedet okozza királyom - Saelon felállt helyéről, és kiviharzott a teremből.

- Köszönöm ada (apa) - állt fel Legolas is.

- Tégy róla,hogy ne bánjam meg a döntést fiam - fogta meg fia karját Thranduil. A tanácsterem kiürült. A határőrök visszatértek állomásaikra akadt ott épp elég dolog.

Míriel a kertben ült, nővére és Ithil társaságában. Haldir levele óta szüntelen kutatott a könyvtárban, hátha megint felfedi magát a piros könyv. Ám nem tette. Estelből semmit sem lehetett kihúzni. Rébuszokban válaszolt a húga kérdéseire. A "nyomozás" lezárulni látszott. A köd és a vörös szempár soha többé nem tűnt fel azóta. A gím szarvast is mintha elnyelte volna az erdő örökre. Csak egy valami maradt meg a tavaszból, egy szűnni nem akaró, erősödő érzés: szerelem.

- Egyszóval érdekes volt Tunnir parancsnoknál szolgálni . összegezte a történteket az aranyhajú. Kicsivel kevesebb mint egy hetet töltött a Déli határon hírvivőként, és tanácsosként.

- Amíg távol voltál itt sem álltak meg az események - mosolyodott el Ithil, és Barnra sandított, aki nem mesze tőlük párbajozott öcsével.

- Mi történt? - kérdezte kíváncsian a lány, látva társai fülig érő száját.

- Hát - húzta el a szót a tünde nő. Majd válaszként felmutatta a jobb kezét melynek gyűrűs ujján, egy vékony fehér arany gyűrű tündökölt smaragd zöld apró kővel.

- Istenem! - sikoltott fel örömében Míriel, és a szőke nő nyakába ugrott. - Mikor? Lemaradtam róla? Mióta? - hadarta a kérdéseket az örömtől megrészegülve.

- Nyugalom, még csak két napja. Tudod mi nem szoktunk nagy körítést adni az ilyeneknek. Egyszerű eskütétel semmi több

- Ezt meg kell ünnepelni! - hozta fel a témát Estel - Hiszen egyszer van ilyen az életben!

- Mint mondtam, nem szeretnénk nagy felhajtást - nyugtatta barátnőit Ithil.

- Dehogyisnem! - ellenkezett Míriel.

- Egyszerű lesz, esetleg hasonló a születésnapokhoz. Mi majd gondoskodunk mindenről

- Főleg te és Bernir a borról, mi? - kacsintott Ithil Estelre. Mire a sötét hajú fülig vörösödött.

- Ó! - kiáltott fel Míriel -Nyertem! - ugrott fel a kő padról.

- Parancsolsz? - nézett rá kérdőn nővére, most már a dühtől piros fejjel.

- Öm... höhö hát az úgy volt - kezdett bele dadogva a húga.

- Hogy fogadtunk - fejezte be mögötte egy ismerős hang.

- Mégis mire? - kérdezte  most már Legolasra nézve Estel.

- Arra hogy hogy is mondjam te meg Bernir... - írta körül a témát Míriel - Egyszóval nyertem! - fordult hátra a fiúhoz.

- Ezt nem hiszem el! - akadt ki a nővére. - Ti fogadtatok a magánéletemre?!

- Ööö.. ne kapd fel a vizet - nyugtatta a nővérét a kisebbik.

- És mégis mondjátok honnan szedtétek ezt az ötletet - hozta fel a témát sejtelmesen a tünde nő. Most Mírielen volt a sor,hogy el vörösödjön. Akaratlanul is beugrottak neki annak a napnak az emlékei amikor megkötötték a fogadást.

- Kedvesem, azt hiszem ezt meg én nyertem - lépett Ithil mögé mosolyogva Baran.

- Ez nem ér! - duzzogott a nő - Legolas szinte neked egy nyitott könyv!

- Hogy tessék?! - hűlt el Míriel - Ó nem nem nem! Ezt nem gondoljátok komolyan! - most esett le neki, hogy Ithilék is fogadtak, mégpedig rájuk.

Baran és Ithil kórusban nevettek fel.

- Ez valami félre értés - dadogta a herceg. Most már ő is vörösödni kezdett

- Ugyan már barátom! - veregette meg a vállát Baran. - Hány éve is ismerlek?

- Nyugalom, lakat a szánkon - kacsintott Ithil.

- Még valaki? - nézett körbe Míriel.

- Ami azt illeti, ránk meg Bernir és Estel fogadott - jegyezte meg Baran.

- Hát ez fergeteges! - nevette el magát Míriel és Legolas egyszerre.

 

- De most azt mondom amiért jöttem - kezdett bele Legolas, és leült a körbe ezzel bezárva azt.

- És pedig? - néztek rá kérdően.

- Lezárult a tanács, megvan az Északi őrség parancsnoka - magyarázta a szőke, ám a mondat végén feszült csendet hagyott.

- Apám döntése, Lainor és Laeriel lányára Mírielre esett - törte meg a feszült csendet a herceg.

- Eru szakállára! - hűlt el Míriel - Ez nem igaz!

- Hidd csak el! Holnap indulsz északra - folytatta a szőke

- De hát ez remek! - borult a nyakába nővére.

- Gratulálok! - nyújtotta a kezét a testvérpár.

- De most ki lesz a testőröd? - vetette fel a kérdést az aranyhajú.

- Kettőt találhatsz. Bár szerintem most még jobban utálni fog téged, hiszen a Saelon parancsnok nagyon feléje hajlott. Bár az ész érvek feléd fordították a mérleget.

- Csak adja Eru,hogy ne fussak össze vele - suttogta Míriel.

- Szerintem olyan gyorsan elvered ha arra kerül a sor,hogy ideje sem lesz pislogni - mosolyodott el Ithil.

~~~~

Sziasztok!

A rengetek megtekintéstől fellelkesülve, siettem ezzel a fejezettel! Ti mit szóltok hozzá, hogy most Míriel lett Északon a parancsok? Mit vártok tőle, szerintetek hogy fogja kezelni az új posztot?

Nagyon nagyon köszönöm hogy Olvasod a novellám! A három díj, és ennyi megtekintés számomra eddig elképzelhetetlen volt! Köszönöm nektek! <3

~Laeriel~

 

2016\08\14

23.fejezet

Születés.Ekkor kezdőik minden, először látod a világot olyannak amilyen. Élet. Virágzik akár a frissen sarjadt virág, de oly gyorsan fut el melletted akár a villám. Halál. Vég, mondják sokan lesújtóan, vészjóslóan. De mi van ha a Vég csupán egy régi ajtót zár, és sok újat nyit melyeket eddig nem láttál? A halál egy makacs és kiszámíthatatlan dolog. Akár a kerék, úgy forog. Senki sem hallhatatlan tartja a mondás, de az emberek mégis azt hiszik magukról folyton folyvást.

Fehér. Tiszta és nemes. Fekete megrontott és heves. Zöld. Nyugtató és kedves. Szürke. Minden mocsoktól és kételytől mentes.

Méregzöld. Gyász színe, halál üzenetét suttogja elda fülekbe.

Íme a Bakacsin népe gyászol. A halhatatlan fekszik ott lent, s szemére borul a halál akár a fátyol. Ébenfa koporsót fednek el a tavasz friss virágai, és új földet öntöznek eldák könnyei.

- Vajon ha én már nem leszek, engem is így temetnek? - kérdezi magától Míriel elmerengve.

- Nem! Te egy senki vagy az ő szemükben, egy buta emberlány - kiállt a fejében egy árny.

- Igen! Fontos vagy különösen Neki - suttogja hangosabban a fejében egy valaki.

Ne szeress, ne élj, ne létezz minek ha egyszer úgy is véged?

Ne add a szíved, ne add a lelked másnak!Mind egyszer úgy is elmúlik és nem marad utána más csak a bánat.

Szeress!Élj!Létezz! Élvezd az életet mert egyszer vége.

Add a szíved, add a lelked másnak! Mert Ő megérdemli, és ott lesz ha te elfáradsz!

Hová lesz élet, hová lesz a halál? Hova vezet az út mely mindenkit vár? Hová lesz a virág miután leesik a hó, hova lesz minden mi kellemes és jó? Hová lesz a szikrázóan fehér táj, hová lesz az akihez futottál?

Hová lesznek az emlékek ha te nem leszel?Hová lesz a tett ha te a föld alatt fekszel? Hová lesz a hangod, ha szádat föld fedi? Hová lesz az alakod ha nincs ki lefesti? Hová lesznek tetteid, ha már nem lesz ki versbe önti? Hová lesz az acél melyből kardod készült?Az egyszer rozsdás lesz s már csak nyűg. Hová lesz a pillantásod ha te elmész, csupán már csak a föld lesz mellyel farkas szemet nézz?

Elfelednek majd nyomod sem marad. Vagy talán mégsem ha újra fel kell a Nap? Az élet mulandó, elszáll akár a kósza évben a füst és rossz szó. Elszáll mint fecskék télvíz idején! Elszáll és senki sem tekint majd felé. Elszalad melletted, fut kitudja hová. Elszalad melletted, és senki sem emlékszik majd ki voltál!

Elfelednek majd, feledik bölcs szavad. Vagy talán mégsem ha új rügy sarjad? Az élet mulandó elröppen akár virágról a méh,ha már úgy gondolja nincs nektár mi éltetné. Elfolyik mint olvadáskor a megáradt folyó,elfolyik s ami esik rólad csupán egy szó. Elrohan melletted, elrohan ki tudja merre jár. Elrohan melletted, senki sem lesz ki majd vár.

~~~

Sziasztok! A rengetek mindentől fellelkesedve, úgy gondoltam írok még egy ilyen kis verses dolgot. Remélem nagyjából érhető volt,hogy éppen mi zajlik ott a tündéknél.

Ígérem a 24 már rendes feji lesz! Jó éjt, vigyázzanak rátok Varda csillagai!

 ~Laeriel~

 

2016\08\14

22.fejezet

 

Az elhúzott függönyök sejtelmes színt kölcsönöztek a szobának. Már reggel volt, és a Nap kitartóan sütött.

Míriel Legolas karjaiban ébredt,és szinte alig emlékezett a tegnap történtekre. Biztonságban érezte magát a fiú karjai között, és nem akarta elveszíteni ezt a biztonságot. Mégis tudta, hogy mennie kell. Megpróbált kibújni kedvese karjai közül.

- Maradj még - szólalt meg Legolas csukott szemmel, és vissza takarta társát.

- De mi lesz ha... - Tulajdon képen az ajtó zárva volt, és a kulcs a komódon hevert.

- Nem gondolod,hogy kicsit túl sokat aggódsz? - suttogta a lány fülébe a szőke, még mindig csukott szemmel. Kissé közelebb húzta magához a lányt, és megcsókolta a kecses nyakat.

Míriel nem ellenkezett, valahogy jól esett neki a herceg közeledése. Most mindketten elfelejtették kik is ők. Elfelejtették a rangot, a származást. Csak egymásnak voltak, úgy érezték csak egymásért léteznek.

Legolas keze lesiklott Míriel derekáról, és a zöld ing aljánál matatott. Egymás után pattantak le a gombok az anyagról. Míriel érezte a combján végigsimító kezet.

- Legolas - kapott oda a fiú kézfejéhez,ami ekkor már az ing alatt lévő trikót húzta felfelé. Eddig csupán halvány sejtése volt a lánynak kedvese mit forgathat a fejében, de a szőke nadrágja megerősítette feltételezését.

- Bízz bennem - suttogta Legolas,és keze bekúszott a fehér anyag alá.

***

- El késünk! - idegeskedett Míriel. Épp karvédőjét fűzte, de már a herceggel rohantak át a folyosókon.

- Nem késünk - nyugtatta Legolas, de azért gyorsított a léptein.

- Már értem miért késel el szinte mindig

- És pedig? - nézett rá a szőke

- "Még öt percet" - forgatta a szemét Míriel - Miért van az hogy én pontos vagyok?

- Hát nem mindig...

- Mondj egy olyan esettet amikor késtem valahonnan! - Kettesével szedték a lépcső fokokat.

- Az én életemből egy jó ezer évet - felelt kedvesen mosolyogva Legolas.

- Ő nagy hercege meg csak húszat az enyémből - vágott vissza kuncogva Míriel.

- Szóval sok van a rovásomon?

- El sem tudod képzelni mennyi - forgatta meg a szemeit nevetve a lány

- Ígérem valahogy majd kiegyenlítem - Legolas arcára kaján vigyor csúszott. - Ha lesz öt perced - tette hozzá.

- Még egy ilyen megjegyzés és elkezdhetsz Eruhoz imádkozni - kicsit erősen vállba vágta a szőkét. Leértek a trón terembe, és szinte futottak a két ajtószárny felé.

- Legolas! - szólalt meg mögöttük egy hideg hang.

- Apám - fordult meg a tünde.

- Gondolom a határra készültök, igaz?

- Igen,de így is késésben vagyunk, nagyon fontos?

- Hajnalban érkezett a hír, hogy pókok és orkok rohanták le az északi határőrség faluját. Fornaron halott - sütötte le a szemét a király.

- Hogy tessék? - hűlt el Legolas.

- Az Északi határvidék parancsnokát megölték. Ahogy jó pár emberünket is - folytatta rövid hallgatás után Thranduil - Azt akarom, hogy menj Északra, és amíg nincs új parancsnok addig tegyél rendet - tért a lényegre.

- Óhajod szerint - bólintott a szőke, és társával együtt az istálló felé vették útjukat.

- Szerinted hallotta? - kérdezte Míriel felülve Arnir hátára.

- A kis "Még öt perces" beszélgetést, nem hiszem - rázta meg a fejét a tünde.

- Pontosan meddig is fogunk Északon időzni? - Elindultak a kő híd felé.

- Ma biztosan nem maradunk ott. Rendbe szedjük a csapatott, leltárba vesszük mi maradt, és mi semmisült meg, aztán jövünk is vissza - sorolta a fiú.

***

Észak egy különösen fontos pont a Bakacsin határvidékén. Kereskedelmi csomópont, és itt fut át minden áru amely Tóvárosból, és Suhatagból érkezik. Aki már több mint egy évezrede vezette az Fornaron parancsnok volt, kiválóan végezte a munkáját. Nagy veszteség az erdei nép számára az ő halála.

De vajon ki fog most a parancsnoki székbe ülni?

- A raktárbéli károk elhanyagolhatók, a parancsnok halálához képest hercegem - Már egy jó ideje,hogy megérkeztek északra. A kis falu feldúlva, és helynéként tünde vér tarkította a deres földet. Az egyik hírvivő volt az aki segített a párosnak összegezni a károkat:

A raktárak háromnegyed része hamuvá lett, a fontosabb papírok is a tűzbe vesztek. Úgy nézett ki az élelem szállítás rendszere teljesen felborult. Nem is beszélve az ember(tünde) béli veszteségekről.

- Mennyire nagy a baj Legolas? - kérdezi a lány félve a herceg felé fordulva.

- Pont elég nagy ahhoz, hogy sebezhetővé váljunk - Legolas összehajtotta azt a pergament, amin a károk szerepeltek, és betette a nyereg táskába a másik mellé.

A nap eléggé egyhangúan telt, Míriel talán csak most értette meg, mit is jelent valójában a hercegi poszt betöltése. Legolas ide-oda rohangált, természetesen a lány utána. Mindenért őt vették elő, mindenhez volt szava, és ítéleté.

Már a Nap elhagyta delelőjét amikor vissza felé indultak a palotába. A király sürgős tanácskozást hívott össze, a támadás ügyében. Erre az ülésre Mírielnek nem volt bejárása, így el kellett válniuk.

- Sok sikert - suttogta a félhomályos folyosón Míriel a herceg fülébe.

- Meg próbálok nem elaludni - mosolyodott el a fiú, és gyorsan szájon csókolta kedvesét, majd a tanács terem ajtaja felé vette az irányt.

Míriel úgy gondolta, sétálni indul. Voltak olyan részei a palotának ahol még nem járt. Ezek közé tartozott a Délre néző torony is. Most napfényben úszott, tiszta idő volt el lehetett látni egészen Gondor határáig. Csendesen csukta be maga mögött az ajtót, és amikor az erkély felé fordult, meglepve látta,hogy egy holló ül a korláton.

A fekete madár lábán egy összehajtott pergamen, rajta vörös viasz pecsét. Közelebb lépet a madárhoz, és az kérően nyújtotta oda a lábát. A lány leoldotta a levelet, és a holló elrepült.

A pecséten egy "H" betű díszelgett, így Míriel biztos volt benne hogy Haldír válasza Lórienből.

Tudta, hogy nem lenne szabad neki feltörni a pecsétet. Hiszen Legolasnak jött. Viszont elméjébe már befúrta magát egy gondolat, ami nem hagyat nyugodni. Kérdések forogtak napról napra a fejében, amikre eddig nem lelt választ. Mi van ha ez a levél a válasz mindenre? Mi van ha végre megtudja mi miért történt? A pecsétért nyúlt. De keze megremegett: Mi van ha a válasz egyenlő a halállal?

Érvek és ellenérvek hada ment egymásnak a lány fejében. Mégis, az diadalmaskodott, aminek talán nem kellett volna. Feltörte a viasz pecsétet. Szét hajtotta az elefánt csont színű pergament,és olvasni kezdte:

Drága Barátom!

Örülök, hogy írtál. Itt Lórienben sem nyugodt a helyzet. Félek a nyár nem fog semmi jót hozzni az eldák számára.

A legjobbhoz fordultál a név kérdésben. A tinwerín valóban quenya nyelven van. Viszont a -rín képző az a ti nyelvetekben is megtalálható. A szó jelentése: Csillagkirálynő. Ha szó szerint akarjuk lefordítani. Az eredetéről kevés információ maradt fent Lórienben. Csupán pár kifakult tekercsen tudtam olvasni róla, ezek tartalmát próbálom meg bemásolni:

" Homály, és feketeség. Ő mégis világít, fényesebben mindennél, és ez bosszantja Őt. Ő eljön Érte, érzem a fákban érzem Arda vízének csobogásában."

" Ő él, vele él a remény. Ő hal, s vele hal a remény. Fényesen tündökölt Északon és Délen, Keleten és Nyugaton. Az ajándéka volt a béke és nyugalom. Elveszett, vége már. Az égbolt kietlen és kopár. Alászállt a sötétbe, és vele Középfölde reménye"

Tinwerín egy csillag volt a Végzet Sarlójának a hegye.Csupán ennyi maradt, mert a tekercsek helyenként megégtek. Miért érdekel?

Annak nagyon örülök,hogy Míriel a testőröd lett, jó tanítást kapott. Remélem megállja a helyét.

Szebb jövőt kívánok drága barátom, hozzon új reményt a nyár!

Haldír

Míriel kezében megremegett a papír. Valami megmagyarázhatatlan érzés fogta el. Valami azt sugallta ott belül: Rejtsd el! Égesd el!

Összegyűrte a pergament. Bőr mellénye alá rejtette, majd az ablakhoz sétált. Most nem Gondor méltóság teljesen magasodó hegyei vonzották magukhoz tekintetét, hanem Mordor két agyara.

A sötétség földje ködbe burkolózott, így szűkítve a látóhatárt. Valami vörös fény villant az egyik toronyban. Mordor szürke fellegén vörös villámok cikáztak keresztül. Valami készült. Valami mely iszonyattal jő majd, és pusztítóan fog lecsapni.  A szél viszont Nyugat felől fújt, elhessegetve a rossz gondolatokat.

Hajába belekapott a szél, és szálanként lengette körülötte. Behunyta a szemét, élvezte a tavasz lágy szelét. Amikor kinyitotta, mintha Mordor árnyéka nőtt volna.  Fenyegetően kúszott a feléje magasodó feketeség egyre közelebb és közelebb. Egy hang sziszegett:

 Nem bújhatsz el. Sorsod lánca elszakad majd

Ám a nyugatnak szele feltámadt, és az ő csengő hangján szólt a lányhoz:

Születés, élet és halál

Ez az mely minden embernek kijár

Tán késik vagy hamarabb jő mint kéne

 Nem tudjuk ,csak egyszer lecsap és vége.

Tavasz elvirágzik, helyébe zord tél teríti havas övét

Árny vált fény, és fényt a sötét

Sorsát senki sem maga írja, szablyák rá akár egy ruhát

S a ruha lehet hogy elszakad,viselője megszakítja útját

Tinwerín csendül a név ezer és ezer ajakon

Tinwerín és elmerengenek a szürke alakon

Tinwerín kiáltja félve mindegy lény

Tinwerín ki elhozza a fényt.

Sötét éled árnyak mocskából

Tekintete hideg, elvarázsol

 Észak megy Délnek

S Tűz a Jégnek.

~~~

Sziasztok! Igyekeztem ezzel a résszel! Remélem mindenki túlélte a várakozást, és eltudta olvasni! Remélem tetszett, a véleményeteket, észrevételeteket írjátok meg akár komiban akár e-mailen.  ^^

Már megvan az ötletem a következőre! :)

Ölelek titeket! <3 <3

~Laeriel~

 

2016\08\14

21.fejezet

Sikoltásod elhall, nem hallja senki már

Téged Tinwerín csak a halál vár!

Küzdeni reménytelen, sorsod beteljesül

A szikra végleg kialszik, s eltűnik fénye gyökerestül.

 

Ott volt a vörös szempár. Míriel megbénult védekezni nem tudott. Az árny kezébe fekete tőr villant, és homályos kezét sújtásra emelte, egyenesen Míriel szíve fölött...

Lesújt. Halálosan és pontosan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ám a penge porrá lett, a zöld ing alatt felfénylett valami. Az árny keze égett, a vörös szempár halványult.

-I loomin wanya arda, huiva ten tinwe kala! - ezek a szavak szaladtak ki Míriel száján akaratlanul. A szobát betöltötte a fehér fény, mely elnyelte az árnyt. Míriel erőtlenül rogyott vissza a párnák közé.

- Míriel!Míriel szólalj meg! - arra ébredt hogy valaki pofozza az arcát.

- Nem haltam meg - nyögte erőtlenül a lány.

- Erura mi volt ez? - kérdezte a szőke.

- Úgy nézek ki mint aki tudja?! - felült az ágyban, hátát a falnak támasztotta.

- Ungoliat semmi kétség, de az micsoda? - bökött a Míriel inge alatt fénylő valamire. Az aranyhajú kihúzta a zöld ing alól a nyakláncát. A rajta lévő medál bár nem olyan erőteljesen, de fénylett.

- Miből készült ez? - tartotta a tünde és maga közé.

- Meséltem már neked Feanorról? - Legolas a kezébe vette a fénylő követ, és megbabonázva meredt rá.

- Nem, de úgy sejted köze van ehhez?

- Nem tudom. Feanor egy nolda volt, aki fellázadt a valák ellen... - a herceg elmesélte a lánynak, a szilmarillok történetét, a noldák futását, és Feanor átkát. - A szilmarillok elvesztek. Tünde tündét gyilkolt miattuk. Azokhoz az ékszerekhez vér tapad.

- Mire akarsz kilyukadni?

- Az hogy ebben a medálban van valami, nem e világi. Ez egyre furcsább lesz

- A szilmarillok, biztos,hogy elpusztultak?

- Teljesen biztos. Holnap fog megérkezni a levelemre a válasz ha minden jól megy. Ott minden kiderül - csókolta meg kedvese homlokát. - Most aludj, még messzi a hajnal.

- De mi van ha a nap véresen kell? - suttogta Míriel szinte magának.

~~~

Hali!

Tudom kemény 320 szó :( ritka kevés.

Sajnálom,hogy ilyen rövid! Ígérem a következő hosszabb lesz, csak valahogy annyira megtetszett Míriel utolsó mondata, hogy úgy döntöttem ez lesz a végszó.

Mégegyszer bocsii!!!

Kitartás,jön majd a 22! ^^

~Laeriel~

 

2016\08\14

20.fejezet

Pókháló száll, s vele az idő

Por libben, este jő

Barlang falai titkaikat féltve őrzik makacsul

De előbb-utóbb minden mi volt, s mi lesz feltárul

Kulcs fordul a régi zárban

Fény tölti be, mint régen hajdanában.

 

Bágyadtan pislog az égen a déli nap, felhő foszlányok kúsznak elé. Madarak dalolnak halkan fáknak hűvösén, és apró méh zsong édes rejtekén. Tavasz van! Hirdeti a természet, tavasz mikor minden újra éled.

De az éremnek két oldala van kedves olvasóm. Érdekesen, vészjóslón. A tavaszban is lakozik árny, és sötét.Ugyan így a télben is fény és öröklét.

Azt csupán mi döntjük el,hogy az érem melyik oldalát nézzük. Mindenki másképp dönt hová fordul, Keletnek vagy Nyugatnak. De van,hogy útjaik egyszer még egybe futtatnak.

Te hogy döntesz kedves olvasóm? Folytatod-e ezt a novellát fáradtan pislogón? Vagy tán úgy ítéled túl sok a rím és bölcs szó, és tovább mész ahova sodor a sebes folyó?

Kedvesem a döntés a tiéd, én csupán ennyit tudok tárni eléd.

Döntöttél már? Helyes! Ha elmész hát menj, de akkor ne less!

Ha úgy határoztál, hogy maradsz, akkor olvass tovább! Hisz annyi a titok mely megfejtésre vár!

Most azt gondolod: miért ír ez a bolond lány rímekbe szedve?

Én meg csak azt felelem, mert most így van kedve. Az íráshoz nem csupán ihlet, de a jókedv is hozzá tartozik. S hol jókedv, ott jó történet lakozik.

Ha elmentél, hát bánd keservesen! Mert most honnan fogod tudni, mi lakozik ott a sötét rejteken?

Te ki maradtál, és kitartóan olvasod a kattant író rímeit, örvendj és kutasd te is a csillagok fényeit!

Nélküled, hova vezetne a barlang régi folyosója, nélküled hova lenne a vörös kötésű könyv olvasója?

Sehová! Semmivé lennének, senkivé kik a semmibe léteznek.

Hagyjam már abba mondja az olvasó

Nézzük meg hát mit rejt az a titkos vörös borító!

 

 

- Szóval azt mondod a Tinwerín quenya nyelven van? - sietett társa után Míriel. Most a második szinten jártak, ami eléggé tekintélyes oldal folyosókkal és ugyanúgy kinéző ajtókkal rendelkezett. Egyszóval, jobb volt nem lemaradnia a lánynak.

- Igen, és szerintem nem is lehet olyan bonyolult megfejteni - a szőke megállt egy fenyő ajtó előtt, melyen cikornyás kilincs kapott helyet, és benyitott.

A boltíves terembe hosszú ablakok sokaságán szökött be az alkonyi verőfény. A terem közepén körben székek, és a közepén egy kő asztal rajta, egy zöld kötésű könyv. Most a vörös függönyök szabadon lengtek elhúzva. A teremet polcok rengetegével rendezték be, melyen rendezett sorokba sorakoztak a különféle könyvek. Ők most egy kis emelvényen álltak, és alattuk is könyvespolcok erdeje húzódott.

- Mennyi könyv van itt? - kérdezte a lány és elindult lefelé a faragott kő lépcsőn. Csak ekkor vette észre, a mennyezetről lecsüngő hatalmas csillárt. Ágaiban leégett, és új gyertyák voltak gondosan elrendezve.

- Több mint tizenöt ezer, és a tekercsek - magyarázta merő egyszerűséggel a tünde, és követte társát lefelé. Ahogy egy szinten álltak a polcokkal, azok szinte félelmetesen magasodtak feléjük.

- Akkor, lássuk csak mit keresünk... - lépett oda a zöld könyvhöz Legolas. A könyv fedele porosan nyílt, feltárva megannyi lapját. Rögtön az első lapon sinda rúnák voltak lila tintával írva egyetlen egy sorba. Míriel arra következtetett ez lehet a cím. Legolas tovább lapozott, és valami tartalom jegyzék féleség bukkant ki. Ez már nem rúna, hanem egyszerű tünde írás. ABC sorrendbe voltak írva, így a keresett szó még arrébb volt. Minden szó mellett két szám szerepelt. A sor és az oszlop számok melyek alapján meg lehet találni az adott témához kapcsolódó könyveket.

- Meg is van! G sor 20. oszlop! - bökött a fiú a kis számra az enyhén megsárgult lapon.

- Nem tudom, te hogy vagy vele, de én most sem lettem okosabb - jegyezte meg Míriel, és körbe fordult a hatalmas teret kémlelve.

- Azért vagyok itt,hogy segítsek - mosolygott a herceg, és karon ragadta a lányt, majd elkezdte egy tőlük balra lévő sor felé húzni.

- A mi írásunk is teljesen más mint a tiétek - magyarázta, és befordult a könyvespolc sarkán. Majd egy pár lépcső után újabb forduló jött. - Ezért itt is rúnák jelölik a betűket - folytatta - Vagyis a G oszlop huszadik sora ez - állt meg egy ébenfából készült hosszú polc sor eleje előtt.

- Gondolom a könyvek is sindarin nyelven íródtak - A lány végig jártatta a kezét a könyvek gerincén.

- A legtöbb igen, de az olyan amit te is el tudsz olvasni, szerintem. Aztán vannak rúnaírással készültek is. De én már találtam a közös nyelven is párat - átfuttatta a szemét az első pár sor könyvön, és párat le is emelt a polcról.

- Megfognád? - az aranyhajú kezébe nyomta a három(nem épp könnyű) könyvet. Gyors léptekkel elsietett a sor másik végében álló létráért. A fa szerkezet egészen a polc tetejéig ért, egyszóval tekintélyes magasságot tudhatott magáénak.

- Ha ledobok egy könyvet elkapod? - kérdezte a tünde kuncogva, és fellépet az első létra fokra.

- Ha ledobsz egy könyvet, két lehetőség van: a könyv kap el engem, vagy a föld a könyvet - mutatott az alattuk kiterített vörös bársony szőnyegre a lány.

Legolas elnevette magát, majd feljebb mászott.

- Azért eléggé rozogának tűnik a létra, nehogy lees - "kiáltott" fel az aranyhajú. Ám a herceg ügyet sem vetett rá, egyre csak a könyveket vizsgálta.

- Hahó! - kiáltott újra. Semmi válasz. Míriel összevonta a szemöldökét, oda lépett a létra lábhoz, és kicsit belerúgott. A fa szerkezet megingott.

- Te meg mi az Eru bánatát csinálsz?! - kiáltott le a szőke, aki erősen markolta a polcot.

- Csak azt akarom hogy figyelj rám! - fonta össze a kezét a lány.

- Figyelek én, de most kapd el! - azzal kihúzott egy ezüstös fedelű könyvet és ledobta.

- De én nem... - sajnos Míriel már későn dobta le a könyveket,és rakta ki a kezét. Ha nem ugrik arrébb, fejen találja. Az ezüst könyv kis port kavarva huppant a vörös szőnyegre.

- Nem megmondtam hogy ne dobálózz! - mérgelődött az aranyhajú.

- Nem megmondtam , hogy kapd el? - mosolygott pimaszul a szőke, és pillanatok alatt lent termet a földön. Felvette a leeset könyveket, és elindult vele. Befordult a könyvespolc sarkán, és mire Míriel utána ment köddé vált.

- Hé! Legolas ez nem vicces! Tudod,hogy itt nem tudok tájékozódni - mondta hangosan Míriel, és bátortalanul de elindult a fal és a polc közötti folyosón.

- Legolas! - kiáltotta újra, és már futott. A szeme sarkából, egy rácsot pillantott meg. Mintha egy helyiség lett volna, lezárva. Míriel megállt a sötét ráccsal szemben, valami bágyadtan ragyogott ott bent. A lány a rács felé nyújtotta a kezét. Az öntött vas rácsos ajtón nyikorogva kattant a zár, és hullott le a lánccal együtt a lakat. Kitárult. A fény egyre jobban erősödött. Míriel közelebb lépett. Hirtelen fényesség támadt, teljes világosságba borítva a helységet. A kis szoba mintha csak maga az ég volna, sötétkék volt rajta megannyi fénylő pont. A terem közepén egy emelvényen a fény forrás. Egy nyitott könyv. Halk suttogás ütötte meg a lány fülét:

Tinwerín.

A könyv szinte vonzotta magához. Közelebb ment. A lapok fölé hajolt. Arany fényben izzó betűk kavarogtak, és álltak össze szavakká:

Fényesebb volt mindennél Ardán, és bosszantotta Őt. Ő ártott neki, egy remény tűnt el a fényével.

Soha ki nem huny a láng

Űz, éget minden árnyt

A remény egyszer újra éled

Mert árnyt vált fény, és halált az élet.

Még több betű kavargott, de ekkor Legolas hangja szólt távolról:

- Míriel! - A könyv becsukódott, a fény kialudt. A lány kisietett a szobából, még mielőtt a rács újra bezáródott volna. Az aranyhajú szeme láttára tűnt el a szoba, és vele együtt a vörös fedelű könyv.

A lány megilletülten  bámulta a krémszínű falat. Mikor valaki megfogta a vállát.

- Csak hogy itt vagy, azt hittem elvesztél

- Megtudtál valami újat? - fordult kérdően a fiú felé.

- Csupán Ungoliatról találtam pár feljegyzést. Egyéb ősi tünde varázslatok, de a Tinwerínek semmi nyoma - vázolta a helyzetet Legolas.

- Ősi varázslatok? - vonta fel a szemöldökét Míriel.

- Igen, quenya nyelven. Állítólag hatalommal bírnak, de nem tudom őket elolvasni - mutatta fel a könyvet a szőke. A lány szeme egy mondaton akadt meg:

I loomin wanya arda, huiva ten tinwe kala

- És esetleg Haldír? - ajánlotta fel miután át futotta a lapokat.

- Mi van vele?

- Írhatnál neki, és esetleg ő le tudná fordítani. Hiszen Lórienben beszélik még a quenyát - magyarázta az aranyhajú.

- Igaz, a hollók gyorsak, már holnapra itt is lesz a válasz - mosolyodott el a herceg. Összecsukta a könyvet.

- Most pedig a hajad következik - mutatott társa gyantától összeragadt tincseire.

- Ugye nem fogsz ollóhoz folyamodni? - kérdezte félve, és levette a könyveket, majd lerakta az egyik székre.

- Törjön le az a kezem amelyikkel megfogom - esküdött szívre tett kézzel a szőke, és a kő lépcső felé vették útjukat.

- Akkor?

- Majd meglátod - mondta rejtélyes mosollyal az arcán és kinyitotta társa előtt az ajtót. Újra a folyosón voltak. Elindultak a lépcső felé, de Legolas megállt egy boltív előtt, ami egyetlen ajtót takart. Az ajtó valamivel világosabb fából készült, és szépen megmunkált vaspántok tartották a helyén.

- Hölgyeké az elsőbbség - tárta ki az ajtót. A szoba talán kétszer akkor volt, mint Mírielé vagy talán nagyobb. A harsány falak előtt ébenfa bútorok sorakoztak. Szinte az ajtóval szemben egy kis beugróban három lépcsőfok vezetett fel a francia ágyhoz, melynek sötét zöld függönyei arany zsinórral voltak a négy lábhoz erősítve. A szobában még nem voltak elhúzva a függönyök, így egész meleg színt öltött. A falon különféle íjak és tegezek lógtak, az elefánt csont színű kandalló fölött, még egy kard is helyet kapott.

- Ugye ez nem az amire gondolok... - fordult sarkon a lány, de bele ütközött a fiú mellkasába.

- De vagyis nem... vagyis mire gondolsz?

- Nem hiszem,hogy én saját magam ne tudtam volna kimosni a gyantát a saját szobámban.

- És ha azt mondom,hogy nem? - mosolyodott el újra a szőke.

- Akkor igazán várhat holnapig, de ez nem lesz jó, mi van ha...

- Ugyan már! - a lábával csukta be maguk mögött az ajtót, és elfordította a zárban lévő kulcsot.

- Legolas! - esett kissé kétségbe Míriel, és a tünde kezében lévő kulcs után kapott.

- Nyugalom - tartotta fel magasba a kezét, a kulcsot lengetve. Tudta,hogy társa így sosem fogja elérni.

- Nyugalom?!

- Nincs miért aggódnod - tette le az éjjeli szekrényre a kulcsot.

- Én? Aggódni? Neeem... dehogyis. Csak éppen most zártál össze minket! - újra a kulcsért kapott.

- Gyantás fejjel akarsz lefeküdni vagy sem? Mondom hogy nincs miért aggódnod, nem bízol bennem?

- Akkor kiszeded még ma ezt az izét a hajamból vagy itt állunk hajnalig?

- Kérése számomra parancs - mosolyodott el a szőke és elindult a szoba másik végében lévő ajtó felé. A kis mellék szobában félhomály honolt, a közepén egy kád meleg víz gőzölgött.

- Hajtsd fölé a fejed, és lógasd bele a hajad - magyarázta a tünde. Míriel le térdepelt a kád szélére, és előre hajtotta a teljes haját, bele a vízbe.

- Ez kicsit hideg lesz - mentegetőzött előre is a herceg, majd nyakon öntötte társát egy kancsó hideg vízzel.

- Ez nem csak a hajamra ment! - borzongott meg a lány a hátán lecsorduló hideg víztől.

- Nem volt szándékos. De most jön a lényeg - felemelt egy kis kancsót, és a benne lévő sűrű folyadékot ráöntötte a hajra. Ezt még kétszer megismételte, mire készen lettek.

- Mi volt abba a kis kannába? - kérdezte Míriel ,és kicsavarta vizes lóboncát.

- Olaj. Remekül kihozza a fenyő gyantát - Egy csont fésűért nyúlt, és elkezdte kifésülni kedvese haját.

- Ugye tényleg kijött? - kapott az egykor még gyantás részhez.

- Teljesen biztos! - Letette a csont fésűt, és egy száraz lepedőbe csavarta a hajat.

- Köszönöm - meg puszilta társa orrát és kilibbent a szobába. Ami először magához ragadta a tekintetét az a Hold, és csillagtalan éjszaka volt. Megborzongott, vissza gondolt a tegnap estére. Elméjében ott égett a vörös szempár,és a feléje kúszó köd. Nagyot nyelt, tenyere izzadt.

- L-legolas - dadogta az ajtón kilépőnek.

- Mond csak - állt meg vele szemben.

- Tudom,hogy..szóval nem kéne itt lennem, de nézd az eget - bökött az ablak felé. A szőke kinézett az üvegen, és megértette mire gondol a társa.

- Semmi baj, majd reggel vissza mész. Viszont nem feküdhetsz le vizes ruhában - az egyik szekrényhez lépett,és kivett belőle egy zöld inget. Míriel kézbe adta:

- Tudom,hogy nem a te méreted, de jobb mint az ami csurom víz - magyarázta.

- Köszönöm - hálálkodott, és vissza ment a fürdőbe. Pár perc múlva, karján a ruháival és a zöld ingben kilépet a szobába. Az ingbe kétszer is belefért volna, közel a térdéig ért. Hajáról leesett a lepedő, és kibontva omlottak a hátára a vizes tincsei. A szobában most már gyertyák égtek, és Legolas a heverőn ülve olvasott. Csak az ajtó nyitódására kapta fel a fejét.

- Mintha rád öntötték volna - viccelődött, és letette a könyvet.

- Áh, csak kétszer akkora mint én - forgatta a szemét az aranyhajú mosollyal az arcán.

- A ruháidat, csak dobd le az egyik székre, én is mindjárt jövök - mondta, és ő is eltűnt a fa ajtó mögött. Míriel letette az össze hajtogatott ruháit a heverőre, és kissé körbe nézett a szobában. Az egyik hátsó sarokban, mintha egy képkeret vonalait vélte volna felfedezni. A puha szőnyegen közelebb ment, és megfogta a szürke lepel szélét. Először csak kicsit hámozta le a portréról, majd már az lehullt magától.

Három alakot ábrázolt. Egy szálas termetű magas férfit, kinek fején korona díszelgett, és mosolygott. Kék szemében öröm szikrája villant. Szorosan mellette egy női alak, levélzöld arany mintás ruhában. Arcát nem lehetett látni, a vásznat azon a helyen eltépték. Csupán a karcsú fehér kéz maradt, mely egy pólyás gyermeket ölel karöltve a férfiéval.

- Apám nem tűrte a szobájában ezt a képet - szólalt meg a háta mögött hirtelen Legolas. Átkarolta a derekát. Míriel összerezzent, és hátra fordult.

- A nő a...?

- Igen, még itt sem láthatom az arcát - sütötte le a szemét a fiú. De Míriel így is látta, hogy csillogni kezd.

- Sajnálom - bújt hozzá.

- A múlt, az..már köddé vált, megváltoztatni nem lehet - sóhajtott egyet, és szorosra fonta karjait a lány körül.

- Élj a jelenben, élj a percnek, élj a pillanatnak - suttogta Míriel, és minden szónál közelebb hajolt a herceghez. Ajkait finoman az övéire nyomta, és finoman megcsókolta.

Érezte,hogy a tünde elmosolyodik a csók közben, majd kicsit hevesebben, de vissza csókol.

- Él még az a szabály mint a törpöknél? - kérdezte mosolyogva Legolas és befeküdt társa mellé az ágyba.

- Ha azt mondom igen akkor elengeded a derekam? - kérdezett vissza játékosan a lány.

- Nem - suttogta Legolas a fülébe. Finoman lejjebb haladt, és belecsókolt a lány nyakába.

- Szép álmokat meleth-nín - suttogta újra, és lágyan közelebb húzta magához kedvesét.

- Jó éjszakát - fordította el a fejét, és megpuszilta társa arcát,

Az éjszaka hűvös volt, mindketten nyakig betakaróztak. Bár Déli szél fújt, de az erdő lehűlt. A gyertyák már alig égtek, a szoba sötétségbe borult. Csupán a két alvó egyenletes szuszogása zavarta a csendet. Már javában folyt az éj játéka, mikor Míriel felébredt. Maga sem tudta,hogy miért, de felébredt Alkarjára támaszkodva körbenézett a szobán. A gyertya lángok pislákoltak.

Mosolyogva nézett le a mellette fekvő fiúra, akin valóban az a lyukas ing volt. Magára húzta a takarót, és behunyta a szemét.

Fuvallat süvített végig a szobán eloltva a gyertya lángot. Halk, érthetetlen beszédet hozott.

Míriel valami nehezet érzett a mellkasán, és kinyitotta a szemét.

Ott volt a vörös szempár. A lány megbénult védekezni nem tudott. Az árny kezébe fekete tőr villant, és homályos kezét sújtásra emelte, egyenesen Míriel szíve fölött...

süti beállítások módosítása