Tünde történet

2016\08\06

19.fejezet

Ő hisz nekem? Nem tudom

Egyre csak a válaszokat kutatom

Új nap, új kérdést- titkot éleszt

És úgy érzem, az akit eddig ismertem semmivé lett

 

 

Napot váltja a Hold, s éjt a nappal. Árnyt a fény, s életet a halál. Örök körforgás ez mely megfordíthatatlan.

Tavasz, tán a legszebb évszak mind közül. A természet feléled hosszas álmából, és kibontja szirmait. Új ruhát ölt, új érzéseket éleszt. Új titkokat, kérdéseket vett fel Míriel számára.

S a válaszok késnek.Lehet,hogy a nyárral jőnek, de az is lehet,hogy télig váratnak magukra. Örök rejtély ez; senki sem tudja.

A reggeli Nap még gyengén vetette sugarait a palota ablakaira. Nyugatinak fordult a szél, Lórien felől hozott édes illatot. Madár éled a fák lombjai között, fegyveres tündék menetelnek az udvaron.

Míriel bágyadtan nyitotta ki a szemét, és ráérősen pislogott. Át futottak a szeme előtt a tegnap eseményei. Megborzongott, és kisimította homlokából a kósza tincseit.

- Csak hogy felébredtél - mondta egy álmos hang a háta mögött.

- Kellemes reggelt - simogatta meg a lány a derekán lévő kezet.

- Hogy vagy? - kérdezte Legolas.

- Azt hiszem jól - felelt bizonytalanul az aranyhajú.

- Emlékszel mi történt tegnap? - tett fel újabb kérdést a herceg, és felállt az ágyból.

- Bár ne emlékeznék - borzongott meg Míriel.

- Nem akarom elrontani a napodat, de mégis mi történt tegnap? Rettentően megijedtem amikor, szinte beestél a szobába - leült a lánnyal szembe.

- Nem fogod ne aggódj. Mielőtt belekezdenék, meg kell kérdeznem, hogy te csak úgy ki-be járkálsz a szobámban amikor kedved tartja?

- Ami azt illeti nem, csak röstellem azt ami tegnap reggel történt, és ezért gondoltam,hozok egy kis ajándékot - bökött az íróasztalon álló málnás süteményekre.

- De az ajtó és az ablak is zárva volt.

- Ki mondta,hogy az ajtón,vagy az ablakon keresztül jöttem? Erről majd később. Most te jössz.

- Talán, az elejétől kezdem onnantól amikor elváltunk. Legelsőnek szénás hajjal és gyűrött ruhában, találd ki kivel futottam össze? - egy kis hatás szünetet tartott, ám nem annyit hogy a szőke válaszolhasson. - Az édesapáddal - Legolas arcán átfutott a kétségbeesés, de figyelmesen hallgatta a beszámolót.

- Mondhatom, kicsit volt kínos nem nagyon. De remélem,hogy nem jött rá semmire. Ráadásul már holnap vissza kapom a posztom, mint testőröd. Viszont, ezek után Estelbe is belefutottam. Vele már teljesen más a helyzet mint apáddal -sütötte le a szemét a lány.

- Vagyis..?

- Igen, nagyon valószínű hogy tudja. De, nem hiszem hogy keresztbe akarna tenni nekem, illetve nekünk. Ezután kilovagoltam Arniron, a folyópartra. És ott állt egy szarvas. Neked lehet,hogy még nem meséltem, de évekkel ezelőtt ugyanez a szarvas volt az ami megmentet engem és a nővéremet. Már akkor is beszélt hozzám, hallottam a hangját a fejemben. És most is. Egy szót ismételt: Tinwerín. Fogalmam sincs,hogy mit jelent. Aztán... - részletesen beszámolt a fekete ködről, arról,hogy hallotta a fák sikoltását, az ösvényről, egészen az Estelel való találkáig. - ..aztán elindultam a szobám felé. A tegnap este más volt mint a többi. Hideg volt és csillagtalan. Az az érzésem támadt,mintha figyelnének. Az egyik fáról, egy vörös szempár figyelte minden mozdulatom. Közelebb jött, és a fegyver hasztalan volt. A nyilak amiket kilőttem, porrá lettek. Futni kezdtem,végig a trón termen, és a folyosón. Üldözött, érted! És majdnem elkapott. Szerintem innentől már tudod - Mikor befejezte, a málnás süteményért nyúlt.

- Ez... különös.A Tinwerín szerintem egy név, de nem tudom mit jelent. És a fekete köd nagyon ismerős, mintha már valahol olvastam volna róla - törte a fejét a szőke.

- Te ugye nem tartasz bolondnak? - kérdezte halkan Míriel.

- Miért tartanálak? Igaz kicsit hihetetlen a történet, de én hiszek neked. Megmutatnád,hogy merre vezetett a szarvas? - állt fel a herceg.

- Azt hiszem emlékszem. Mindent megteszek, de nem ígérek semmit. Térjünk vissza rád, hogy jutottál be? - Újabb süteményt emelt el a tálból.

- Úgy is arra megyünk - mosolyodott el hamisan Legolas, majd az ágy mögötti falhoz lépett. Egy, a többiektől kicsit halványabb színű követ be nyomot, és a robusztus kőfal megmozdult. Egy ajtó szerűséget tártak fel az öreg kövek. Míriel arcát megcsapta az alagútból jövő hideg levegő. Friss volt és üde, jó üzenetet hozott.

- Azta... - hűlt el a lány, és kiejtette kezéből az édességet.

- Tudod, a palota egy barlang rendszerre épült. És még most is vannak olyan alagutak amikről a nép nagy része nem is tud, de még maga a király sem. - belépet a sötét folyosóra - Viszont én igen - pimasz féloldalas mosolyra húzta a száját,

- Minden szobához vezet egy? - kérdezte az aranyhajú.

- Az egész épületet behálózzák. Valamit még én sem fedeztem fel - magyarázta a szőke. Ő ment elől. Az első kanyarban halvány fény derengett, fáklya égett. Legolas levette a kovácsolt vas tartóból, és maga elé tartotta, megvilágítva a boltíves plafont. Az öreg barlang járat tetejéről kisebb-nagyobb cseppkövek lógtak alá. Alsó oldalán pedig fényesen meredtek fölfelé, valamelyik annyira öreg volt, hogy oszlopot alkotott. Itt-ott a fáklyafénytől megriadt denevérek cikáztak tova, és apró gyíkok futottak rejtekeikre.

- Tudod sok szobában vannak portrék a falon, és igen érdekes dolgot rejtenek - a fáklya fényét rávilágította egy, a barlang falra felrögzített kis téglalap alakú fa lapocskára. Egy könnyed mozdulattal eltolta, és előbukkant két szem nagyságú nyílás.

- És te előszeretettel kutakodsz, ha jól értem. Kitudja,hogy hozzám hányszor jöttél be... - forgatta a szemét Míriel és a két lyukhoz lépett.

- Pontosan, a tegnapival együtt nyolcszor. És eddig csak téged látogattalak meg, meg Barant, de csak azért mert nála van egy könyv amit nagyon nem akart vissza adni,ezért levettem a polcáról - dalolta a szőke, és arrébb állt. Mírielnek egy kicsit lábujjhegyre kellett állni, hogy felérje a nyílásokat. Tökéletesen be lehetett látni a szobát. Kellemes, déli fekvésű szoba volt, otthonosan berendezze. Egy kis emelvényen kristályosan csillogó tál állt, s a tál felett egy nő. Sötét barna tincsei a hátára omlottak, kezét a tál szélén támasztotta. Beszélt valakivel.

Estel volt az, meredten nézte a tálat.

- Mindent megteszek, de egyre nehezebb a dolgom. Most még Ungoliat is keresztbe tesz nekünk, ebből semmi jó nem lehet. A sorsát senki sem kerülheti el.

A tükörből egy lágy hang felelt:

- Az idő oly közel. De még gyenge, nem nyerte még vissza régi, teljes erejét. Ne aggódj hű maiám, a sors sosem késik, s sosem siet. Mindig pont akkor érkezik amikor ő szükségét érzi.

- Szauron feléledt Úrnőm! Nem késlekedtünk tán így is túl sokat vártunk?

- Türelem. Óvd meg, s vigyázd lépteit. Az idő közel, a sors íródik, idő kérdése mikor teljesül.

- Ahogy kívánod Úrnőm - meghajtotta fejét, s a tál megremegett.

Míriel tágra nyílt szemekkel fordult el a nyílástól, és tolta vissza a fa lapot.

- Baj van? - fordult felé Legolas.

- N-nincs semmi - dadogta a még mindig sokk alatt lévő lány.

- Gyere már nem vagyunk messze - intett a fiú. Valóban, pár kanyar és tetemes mennyiségű lépcső után egy tükrösima kőből kifaragott ajtó előtt álltak. Az ajtót vas pántok fogták kézre, és miniméter pontosan illeszkedett a keretébe. Legolas egy laza mozdulattal tolta meg a kő ajtót, és az hangtalanul tárult ki. Egy, a falra erősített kovácsolt vas tartóba rakta a fáklyát, és a borostyán függönyt szét választva kilépett a fényre.

- Ez az istálló hátulja? - kérdezte Míriel hunyorogva, szeme még nem szokta meg a hirtelen jött fényt.

- Igen. - bólintott a szőke - remek kis alagút nem igaz?

- Igen - válaszolt szűkszavúan a lány és füttyentett. Akár a szellem úgy jelent meg a fehér ló. Gyorsan és hangtalanul.

- Egy ló sem hallgatott még ennyire a gazdájára - jegyezte meg a tünde.

- Hát, ő a világ leges legjobb lova - simogatta meg a mén homlokát Míriel. Legolas gyorsan Berengur boksza felé vette útját.

- Hé! Támadt egy ötletem - fogta meg a vállát a lány. Mire a fiú kérdőn hátra fordult.

- Én annyiszor ültem már Berenguron, de te még egyszer sem lovagoltál Arniron. Mi lenne ha most kipróbálnád?

- Nem is tudom, nem vonom kétségbe,hogy gyors, de szerintem az én lovam gyorsabb és jobban ismeri az erdőt - vonakodott a fiú.

- Gyorsabb? Alig fél óra alatt értem ide Lórienből a hátán. Ő nem vágtázik, ő szinte repül! És jobban ismeri az erdőt mint hinnéd - állt ki lova mellett az aranyhajú.

- Ahogy akarod - vont vállat a tünde.Míriel ezt egy elismerő pillantással jutalmazta, majd fent teremet Arnir hátán.

- Hány nap alatt is értetek vissza Lórienből? - kérdezte Legolas, és felült a lány mögé.

- Egy óra sem volt, kösd fel a gatyád herceg ne hogy lerepüljön - kuncogott, és egy halk szót súgott lova fülébe. Arnir hirtelen felágaskodott, és egy éles nyihogás keretében nekiiramodott az erdőnek. Szélsebesen cikáztak a fák között, és egyre csak gyorsultak.

- Fejet le! - kiáltotta Míriel, mert egy lelógó ágú fenyő felé közeledtek. Késő. Ő még csak épp hogy le tudta hajtani a fejét, de Legolast telibe találta a tűleveles ág.

- Jól vagy? - A lány ügetésre fogta Arnirt, és a válla fölött hátra nézett.

A szőke hajba tűlevelek sokasága kapott helyet, a fehér arc bal oldalán vörösen díszelgett a fenyőág helye. A herceg még most is szedegette ki a szájából a tűleveleket.

Az aranyhajú nevetésben tört ki, kis híján lefordult a lóról.

- Ne nevess! - szólt rá mérgesen Legolas, és egy tobozt húzott ki a hajából. Mírielre a vörös fej láttán még jobban rájött a nevetés.

- És ha mégis? - kérdezte kuncogva. A szőke válaszként leszedett ruhájáról egy gyantás ágat és Míriel fejébe nyomta. Majd hozzá pöccintett egy tobozt is.

- Ez ragad! - az aranyhajú a fejére ragad ághoz kapott, és megpróbálta leszedni. De pár ujja is hozzá ragadt.

Most Legolason volt a sor, hogy nevessen.

- Ne nevess! - szólt rá a lány, de őt is a nevetés kerülgette.

- Felettébb jól mutat - jegyezte meg mosolyogva a fiú.

- Hogy fogom én ezt kiszedni?!

- Nyugalom, mindenre van megoldás... esetleg: olló?

- Azt már nem! - húzta maga köré óvóan a haját Míriel.

- Hát... akkor egy életre benne marad - blöffölt a szőke.

- Ezt még megbánod! - bökött a társa mellkasára a lány.

- Ühüm - bólogatott a herceg, és kisimított társa homlokából egy kósza tincset. Míriel újra előre fordult, és folytatták útjukat. Elérték a folyó partot.

- Ott állt a szarvas - mutatott egy kissé megfakult fű foltra a lány, és leszökkent a ló hátáról. Legolas lassan lépdelt a nyomhoz, majd leguggolt és a földet vizsgálta.

- Valóban, egy gím szarvas. Tegnap délután. A testsúlya normális, ám feszülten állt a parton - állapította meg a szőke. Majd áttért a nyom körüli fű vizsgálatára.

- Valami meg riasztotta. Itt láthatók a te és lovad nyomai is. Egészen közel volt hozzád, amikor megijedt és futásnak eredt. Még pedig, át a folyón - tekintetét a túlpartra vetette.

- Ezt eddig is tudtuk. Szinte semmi újat nem mondtál. A ködnek nincs nyoma? - guggolt mellé a lány.

- Egyenlőre nincs, de rosszat sejtek. Te nem az a fajta vagy aki a saját árnyékától is megijed. És... - elharapta a mondat végét.

- És? - fordította magával szembe az aranyhajú.

- Hagyjuk - legyintett a fiú.

- Mi és Legolas? Mit nem mondtál el? - bele nézett a kék szemekbe.

- A köd, eszembe jutott. Ungoliat köde. Mérgező sötét és, még maguk a valák seregit is megzavarta. Viszont Ungoliat halott. És vele a köd is semmivé vált, én hiszek neked meleth-nín, de...

- De mégsem - fejezte be a mondatot szomorúan a lány. - Lásd be, az egész őrültség, és a lány aki állítja megbolondult. Ahogy a nővérem fogalmazott " Nem volt valami az ételedbe?" - vonta össze a szemöldökét.

- Én nem tartalak bolondnak, csak kissé hihetetlen. Tegnap este, nem a semmi elől futottál. Most azért vagyunk itt, hogy a végre járjunk a dolgoknak.

- Mi van ha pont a semmi üldözött? -kérdezte szinte magától Míriel, és vissza sétált Arnirhoz.

- Valóban át keltetek a folyón? - kérdezte a herceg és felült társa mögé.

- Igen azt hiszem, lehet hogy egy sekélyebb részén. Nem igazán néztem le, Arnirra bíztam magam. És most is ezt tesszük - megsimogatta lova marját, és lépésre ösztönözte. A fehér ló ügetésben indult el, és egyenesen bele gázolt a folyóba. Nem sodorta el a víz, mintha csak utat engedett volna neki, kissé ketté vált előtte.

- T-te is látod ezt? - nézett le Legolas.

- Ugye, hogy nem vagyok bolond? - fél mosolyt villantott. Ki értek a folyóbol, és belevesztek a fák sűrűjébe. Egy egy fa mintha csak tűz égette volna, megfeketedett. A herceg, oldalra nyúlt, és levet egy levelet az egyik fáról. A levél szén fekete volt, itt ott lyukas,

- Ezek, ezek megégtek - vonta le a következtetést.

- Nem Legolas, ezek meghaltak. Hallottam a halál tusájukat. Hallottam a sikolyaikat - mondta fojtott hangon a lány. Halk fuvallat jött, és megringatta a fiú tenyerében pihenő levelet. A kis levél por formájában szállt tova a széllel.

- Messze van még a szakadék? - kérdezte.

- Nem tudom, szerintem már nincs - Arnir gyorsított a léptein, és vágtába kezdett. Ahogy haladtak, újabb és újabb fekete fákkal találkoztak, mintha ez jelezte volna, jó úton haladnak.Hamarosan a zordabb tájat, vidám virágos cserjés környezet váltotta fel. Ugyan azon a helyen álltak, ahol tegnap Míriel és a szarvas.

- Ezt nem értem, itt kéne lennie a szakadéknak - hitetlenkedett a lány, a földet nézve.

- Nem lehet,hogy más irányba jöttünk?

- Nem! Tisztán emlékszem erre a helyre - tiltakozott, és ugyanoda állt, ahol tegnap a szakadék széle volt.

- Itt nincs semmilyen szakadék sem - lehajolt az említett helyre, és vizsgálni kezdte a földet - Nyom sincs - jelentette ki.

- Esküszöm neked Eru nevére, hogy itt volt egy szakadék! És én leléptem, de nem estem le4 - Míriel a földet kezdte taposni, mintha csak azt várná hogy leomoljon.

- Itt szarvas nyom sincs, de még a tiedet sem látom, se Arnirét - tárta szét a kezét a herceg.

- De..hát itt volt! - mutogatott a távolba a lány.

- De most nincs, ezzel nem tudok mit tenni. Én hiszek neked, de itt nincs szakadék, és ösvény meg végkép nincs - vissza indult a lóhoz. - Sajnálom - sütötte le a szemét.

- Ne sajnálj semmit, köszönöm hogy segítesz - lépett elé Míriel, és szájon puszilta.

- Ne köszönj semmit meleth-nín - megcirógatta kedvese arcát,és lágy csókot lehet a szájára.

- Titkok várják,hogy megfejtség őket, és kérdések várják a válaszukat - Most ő ült fel elsőnek a fehér lóra. - És a hajad,hogy kiszedjék belőle a gyantát - tette hozzá mosolyogva.

- Ugye nem akarod levágni? - kérdezte kicsit ijedten Míriel, és a herceg segítségével felült elé.

- Varda össze csillagáért sem érnék hozzá ollóval. Emiatt nem kell aggódnod - nyugtatta a fiú, és karjait a lány dereka köré fonta.

- Valahogy én is így gondoltam - mosolygott Míriel és elindultak vissza felé.

Elhaladtak a fekete fák mellett, és vissza értek a folyó partra.A szél még mindig nyugat felől fújt, és langyos levegőt hozott. Ám a Nap előtt mintha árnyék suhant volna át, kissé sötétebb lett. A folyó sodrása megerősödött, vad lett és zabolátlan. Valami kúszott a levegőben, valami megmagyarázhatatlan. Körül lengte a fiatalokat, és Míriel elméjébe férkőzött, Nem bújhatsz el - súgta a szél a lány fülébe. Míriel megmerevedett a lovon, és hátán végig futott a hideg.

- Baj van ? - kérdezte Legolas hátulról.

- Te is hallottad? - kérdezte a lány, és a mögöttük lévő erdő felé fordította Arnirt.

- Mit? - nézett kérdőn a fiú.

- A köd. Itt van. - súgta fojtott hangon az aranyhajú. Újabb süvítés jött, mely elhullott fekete leveleket vitt tova az orruk előtt. Arnir nyugtalan lett,fújtatott és patájával dobogott a földön.

- Nincs semmi baj - nyugtatta Legolas - Nincs itt semmi.

- De itt van - fejét körbe forgatta, és tekintete az égre majd újra az erdőre siklott.

- És akkor bevárjuk? Gyerünk innen! - a tündére is a nyugtalanság fátyla telepedett - Noro! (Szaladj! ) - ösztökélte Arnirt, aki futásnak eredt a folyó felé. Mögöttük mintha csak a fákból bontakozott volna ki, ott kúszott a köd.

Arnir patái szikrákat szórtak amint a part felé közeledett, elrugaszkodott...és ugrott. A ló szinte repült a folyó fölött, patája szilárdan érte a túlpartot. A köd mintha csak a folyó vize tartaná vissza, megtorpant, majd tova szállt. Ám Arnir nem állt meg. Nyílként suhant a fák között. Meglátták maguk előtt az istálló mohás tetejét. Lassítottak.

- Hátranéztél? - kérdezte remegő hangon Míriel.

- Nem. De éreztem,hogy ott van mögöttünk - mondta Legolas. - Megtorpant a parton, nem jött utánunk - leugrott Arnirol ,és lesegítette társát is- Ne félj amíg engem látsz - kacsintott.

- És ha már nem? - Míriel szorosan a fiúhoz bújt, karjai közé fúrta magát.

- Mindig ott leszek melletted. Örökre. - végig simított kedvese haján, és megpuszilta a feje búbját.

- Csupán én nem lehetek örökre melletted - lehunyta a szemét és hallgatta társa szívverését.

- Ne gondolj ilyenekre

- De egyszer,,,

- Verd ki a fejedből, jó? - homlokon csókolta - És ne is gondolj rá soha többet

~~~

Halihó! :3

Igyekeztem most gyorsabban hozni az újat! :)

Viszont most,hogy közeleg a nyári szünet vége, kevesebb időm lesz írni :( Ezt őszintén sajnálom. Most amíg tart az augusztus, igyekszek minimum a 21. fejezetig felrakni.

Nem tudom, hogy mennyire sikerült jól vagy mennyire nem ez a rész. Szerintem most mintha egy kicsit ellaposodtak volna az események, de valahogy nem tudtam neki más "külsőt" adni.

Remélem tetszett, véleményeket szívesen fogadok! ^^

~Laeriel~

 

2016\08\01

18.fejezet

Kialszik minden láng

Sötétből egy hang kiált.

Nem bújhatsz el sziszegi a vörös szempár

De mindig van ki óvó karjába zár

 

Akár az álomban, Arnir patája szilárd anyagot fogott. Lépte nyomán apró csillogó út nyílt, s vezetett a semmibe. Lassan haladtak, a felhők fölött jártak. Az ösvény átlátszó volt, alattuk a semmi terült el. Egy hang kúszott konokul a levegőben: Tinwerín.

Az út lassan olyan lett akár a pázsit melyet ezer és ezer virág borít. Az ösvény egy ezüst veretes kapuba torkolt. Fény áradt belőle, a kapun túl félkörben alakok ültek. Két alak állt fel, s lépett a kapu alá, kezüket Míriel felé tárták. A lány leszáll a lóról, a két alak felé indult. A suttogás egyre erősebb lett: Tinwerín.

- Kik vagytok - kérdezte.

- Senkik kik a semmiben léteznek - szólt egy női hang. Majd újra: Tinwerín.

Míriel félve nyújtotta a kezét a fénylő tenyér felé.

Ám ekkor a fekete aura, mely üldözte őket, vadul vágta hátba, és kezdett kavarogni körülötte. A lány lebénult, izmai megvonaglottak,égtek. A földre(ösvényre) rogyott, és tehetetlenül fogta a fejét. Fejében a sziszegő hang, egyfolytában egy gondolatot sugallt: - Nem bújhatsz el. Semmivé leszel - A sötét fergeteg szinte magába szippantotta Mírielt,

- Ki vagy te? - üvöltötte bele a kavargó homályba. Mintha csak válaszolni akarna egy alak kezdett kibontakozni a feketeségből.

- Nem bújhatsz el előlem - sziszegte. Ám az alak továbbra is homályos volt. Egy fekete kéz nyúlt a térdre rogyott felé, erősen a karja után kapott. Húzta magával a sötétbe.

Egy női hang suttogott, majd suttogása kiáltássá erősödött:

- I loomin wanya arda, huiva ten tinwe kala! Loomin wanya!( Árnyékod is elpusztul e földről, helyét csillagfény veszi át! Pusztulj sötét árny!) - A szavak pengeként vágták át a sötét aurát. A köd sziszegve, és élesen sikoltva tűnt tova. Az út megszűnt.

Míriel érezte,hogy zuhan. Feje hasogatott, a világ homályossá vált körülötte. Elájult.

A saját kiáltásra ébredt. Ijedten kapott a levegőbe. Érezte,a fenyők jól ismert illatát, tudta hogy egy ismerős helyen van.

A folyó parton feküdt. Arnir mellette kuporgott, fejét a fűre hajtotta. Míriel kicsit szédelegve állt fel, és megdörzsölte a szemét, mintha csak álmodna. Ugyan ott állt, ahol a szarvast látta nem régen. Körbe fordult, most se szarvas nem ivott a folyónál, és a fák is békésen lengették leveleiket a kellemes langyos szélben.

- Ez nem lehet - suttogta Míriel, és átnézett a folyó túlpartjára. Semmi. Semmi mozgás, semmi nyoma a fekete ködnek.

Arnir megmozgatta a fülét, és talpra ugrott.

- Megőrültem? - fordult lovához a lány. A fehér mén kékes szürke szemit rá szegezte, és megrázta fejét.

Az aranyhajú az égre nézett, mely vöröses árnyaltokat öltött magára. Alkonyodott.

Míriel felült lova hátára, és hátra-hátra nézve, de vissza indult a palotába. Elgondolkodva ült a fehér ló hátán, nem tudta hova tenni a dolgokat. Megfogta a bal vállát, ahol a fekete kéz érte. A bőr mellény ott megfeketedett,mintha csak megégett volna.

Már a palota előtti kő hídnál elengedte Arnirt, és egyenesen az ispotály felé vette útját.

- Estel - nyitott be halkan a félhomályban úszó épületbe.

- Mit szeretnél? - fordult fel a nővére, és az asztalra tett egy köteg gyógyfüvet.

- Először bocsánatot kérni - csukta be maga mögött az ajtót Míriel.

- Megértelek, hiszen én sem szívesen mondtam volna semmit - mosolyodott el a sötét hajú.

- Te honnan...

- Honnan tudom? A testvéred vagyok, jobban ismerlek bárki másnál.

- De..én nem...vagyis... ugye nem szólsz róla senkinek?

- Nem bízol bennem? Nem szólok, csupán figyelmeztetlek, hogy veszélyes játékba kezdtél - Le emelet egy mozsarat az egyik polcról, és belerakta a villás végű leveleket. Törni kezdte. Míriel kissé megszédült, neki támaszkodott a falnak, és úgy folytatta.

- A második dolog. Emlékszel arra a szarvasra ami évekkel ezelőtt megmentet? - ült le egy székre.

- Igen - felelt szűkszavúan a nagyobbik.

- Ma is láttam. És beszélt hozzám Egy szót ismételt a fejemben: Tinwerín - Estel arcán árnyék suhant, kezében megállt a mozsár törő.

- Az állatok nem beszélnek.

- De ez igen!És aztán, valami üldözni kezdett minket. Egészen egy szakadék szélére... - Míriel amilyen részletesen csak tudta, elmesélte mi történt vele. A homályos alakokat, az árnyt, az ösvényt.

- Őrültség. - szögezte le Estel. - Nem lehet,hogy az ételedben volt valami?

- Estel! Te most bolondnak nevezel? - háborodott fel Míriel.

- Szó sincs róla de, ilyen nincs.

- Valami nincs rendben - vágott vissza - Árnyékok nem tűnnek csak úgy fel a semmiből!

- Álmodtál. Lehet,hogy a kezeden lévő balzsam illatától képzelted ezt. Mutasd csak! - kapott a sérült csukló után.

- Ne tereld el a szót! - rántotta ki nővére kezéből a kezét,

- Míriel, csupán látomás volt, semmi több. Nem nyílnak ösvények csak úgy a semmibe. Nem tűnnek el szarvasok,és nem sétálgatnak kósza ködök a Bakacsinban! - emelte fel a hangját Estel.

- De én láttam, a két szememmel! - ellenkezett a kicsi.

- Aludt ki magad. A kezed meg, csupán kend be este ezzel - Oda lépett az egyik kis polchoz, és le emelt róla egy fa tégelyt, a húga kezébe nyomta.

- Láttam amit láttam. - ráncolta a szemöldökét. Felállt, és hangtalanul kiment az épületből. A csillagok ugyan magasan voltak az égen, ám nem ragyogtak. A fogyó Hold vészjóslóan meredt egy kúszó felleg mögül. Fordult a szél, Északira váltott.

A hűvös szél bekúszott Míriel inge alá, és átfutott egész testén. Talán ez volt a leghűvösebb tavaszi éjszaka. A lány lassan botorkált a bükkfák árnyékában a palota kapuja felé. Egyszer csak olyan érzése támadt,mintha figyelnék. Megállt. Izmai megfeszültek, ugrásra kész volt. A szél kissé feltámadt, halk szavakat susogott: Nem bújhatsz el. Míriel hátra fordult, íme mintha árny szökkent volna tova a fák között, azoknak leveli feketék lettek, és hullottak. Míriel farkasszemet nézett a bozótossal. Íja után nyúlt és vesszőt illesztett a húrra. A levegő lehűlt, az éjjeli tücskök elhallgattak. Újabb mozgás, már Míriel bal oldalán. A lány szélsebesen fordult meg, és lőtte ki a nyilat. A vessző süvítve szállt, ám a levegőben porrá lett. A fáról, egy vörös szempár nézett vissza rá. Vörös fenyegető szempár, melynek pupillái vékony vonallá szűkültek. Lekúszott a fa törzséről akár a kígyó,és Míriel felé indult. Útját köd kísérte, fején csuklya honolt, köpenye a megtestesült árny. Míriel újabb nyilat lőtt, ez is porrá lett még mielőtt célt ért volna. A feketeség fenyegetően kúszott a lány köré. Nem sikoltott, csupán futásnak eredt. Futott ahogy a lába bírta, nem törődve mi van mögötte. Meglátta maga előtt a főkaput. Érezte, ahogy lábához ér a fekete aura és égeti azt. Nem botolhat meg, már nem volt messze a kapu. A hideg szél az arcába vágott, de mintha csak segítségre lenne, taszította a ködöt. Felszökellt a kő lépcsőkön, és villámként csapta be maga mögött a hatalmas kapu szárnyat. A köd kúszott az ajtó alatt, nem hagyta futni a lányt. Míriel ijedten futott a lépcsőhöz, mely szobájába veszettet. Végig rohant a folyosón, a sötétség utána. A fáklyák fénye kialudt a köd előtt, ezzel szinte teljes sötétségbe borítva a folyosót. Ott volt az ajtó, már nem volt messze a réz kilincs. Míriel mohon kapott a kilincs után,ám a zár szorult. A sötét közeledett, kioltva a fényt. A vörös szempár őt leste, halvány karok nyúltak utána amikor végre sikerült kinyitnia az öreg ajtót. Be eset a szobába, és lihegve csúszott le az ajtónak támaszkodva a földre. Behunyta a szemét, és fejét az ajtónak támasztotta. Kinyitotta, és körbe nézett a szobán. Egy sötét szürke köpenyes alak állt az ablak előtt. Míriel száján egy akaratlan sikoly szaladt ki, és a kilincs után tapogatózott.

- Míriel nyugalom -szólalt meg a köpenyes. - Mi történt? - lépett közelebb.

- Ne gyere közelebb!

- Csak én vagyok - az alak leemelte fejéről a csuklyát, és előbukkantak szőke tincsei.

- Legolas, hála Erunak - lélegzett fel a lány, és újra a földre csúszott.

- Mi történt? -guggolt le hozzá a fiú.

- Köd, ösvény, szarvas, árnyak árnyak mindenűt! - dadogta.

Legolas erre csak egy kérdő pillantással válaszolt, és felemelte a földről kedvesét,karjaiba kapta, és leült vele az ágy szélére. Míriel zokogásban tört ki. Válla rázkódott, félt.

- Itt vagyok, semmi baj - a herceg simogatni kezdte társa hátát, és szorosabban ölelte magához.

- A köd - szipogta a lány.

- Nincs itt semmi féle köd, csak te meg én meleth-nín - Az aranyhajú sírása lassan abba maradt. Biztonságban érezte magát Legolas mellett. Hangja és szívverése megnyugtatta.

Legolas kicsit eltolta magától, hogy a szemébe nézhessen. A mélykék szemeket, most félelem ülte meg. Míriel egész teste remegett, és tűz forró volt.

- Itt vagyok - suttogta, és letörölte a lány arcáról a könnyeket.

- Félek - vallotta be remegő hangon a lány , és újra kedves nyakába borult.

- Nincs mitől - suttogta a lány fülébe, és megpuszilta a homlokát.

- Pihenj le - Legolas társa fejét a párnára tette, és betakarta. Míriel még mindig remegett, és aggodalmasan nézett az ajtó felé.

- Itt vagyok - bújt mellé a fiú, és átkarolta a lány derekát.

 

~~~

Sziasztok! Késve (nagyot késve) de meghoztam az új fejit! Tudom a szokottnál rövidebb lett, ezért bocsi. Ígérem jobban fogok igyekezni a 19 fejezettel! Remélem tetszett! ^^

További jó délutánt. Nagy ölit küldök!

~Laeriel~

 

süti beállítások módosítása